De laatste zondag van de zomervakantie is er eentje om aan te vinken in de agenda, want dan is Flemish Food Bash er weer, voor de vierde keer al, deze keer op het strand van Koksijde. De opzet blijft dezelfde: een avant-gardistisch culinair festival in een vrije sfeer met duizenden participanten, met alles erop en eraan.

Dankzij de internationale uitstraling en de ambiance van dit uitzonderlijke event kreeg Flemish Food Bash eerder al de naam van het 'Tomorrowland voor horeca en foodies' toegedicht. Dit jaar wordt gemikt op 2500 aanwezigen. Zij zullen op het Noordzeestrand worden opgewacht door vijftien grote chefs, vijftien grote bartenders en tal van andere toppers uit de horecawereld, die van Koksijde het "lekkerste strand ter wereld" zullen maken.

Onder meer sterrenchefs Bart De Pooter (Pastorale) en Dennis Broeckx (L'épicerie du Cirque), Yannick Van Aeken (Humphrey en ex-Noma), Floris Panckoucke (Floris), en bartenders Jurgen Nobels, Ben Belmans, Sofie Ketels en Paul Morel zijn van de partij. Ook kaasmeesters Michel en Frederic Van Tricht, en Sander Goossens van de Antwerpse Domestic Bakkerij tekenen aanwezig. Bekijk hier de lijst met alle deelnemers.

Topsommelier Sepideh Sedaghatnia gaat zich ontfermen over de wijn- en kaviaarselectie. De bierkaart is zeer verzorgd en uitgebreid.

Drijvende kracht achter Flemish Food Bash is de flamboyante chef-kok Vincent Florizoone: "Flemish Food Bash wil de gedrevenheid van de mensen die actief zijn in de horeca en de gastronomie in de breedste zin alsook de Vlaamse smaakcultuur onder de aandacht brengen. Tijdens het evenement worden culinaire ideeën uitgewisseld. Het is een explosie van creativiteit, waar foodies worden ondergedompeld in een verrassende wereld van muziek, street art, tattoo cultuur en zelfs barbier kunst." (DB)

Een terugblik op de vorige strandeditie van Flemish Food Bash:

Food Bash 4 - 'Het lekkerste strand ter wereld'

Zondag 28 augustus 2016 van 12u00 's middags tot 01u00 's nachts.

Sofie's Sunset - Zeedijk 295, 8670 Koksijde

Gratis toegang (vanaf 18 jaar) mits voorafgaandelijke online registratie.

De laatste zondag van de zomervakantie is er eentje om aan te vinken in de agenda, want dan is Flemish Food Bash er weer, voor de vierde keer al, deze keer op het strand van Koksijde. De opzet blijft dezelfde: een avant-gardistisch culinair festival in een vrije sfeer met duizenden participanten, met alles erop en eraan. Dankzij de internationale uitstraling en de ambiance van dit uitzonderlijke event kreeg Flemish Food Bash eerder al de naam van het 'Tomorrowland voor horeca en foodies' toegedicht. Dit jaar wordt gemikt op 2500 aanwezigen. Zij zullen op het Noordzeestrand worden opgewacht door vijftien grote chefs, vijftien grote bartenders en tal van andere toppers uit de horecawereld, die van Koksijde het "lekkerste strand ter wereld" zullen maken.Onder meer sterrenchefs Bart De Pooter (Pastorale) en Dennis Broeckx (L'épicerie du Cirque), Yannick Van Aeken (Humphrey en ex-Noma), Floris Panckoucke (Floris), en bartenders Jurgen Nobels, Ben Belmans, Sofie Ketels en Paul Morel zijn van de partij. Ook kaasmeesters Michel en Frederic Van Tricht, en Sander Goossens van de Antwerpse Domestic Bakkerij tekenen aanwezig. Bekijk hier de lijst met alle deelnemers.Topsommelier Sepideh Sedaghatnia gaat zich ontfermen over de wijn- en kaviaarselectie. De bierkaart is zeer verzorgd en uitgebreid.Drijvende kracht achter Flemish Food Bash is de flamboyante chef-kok Vincent Florizoone: "Flemish Food Bash wil de gedrevenheid van de mensen die actief zijn in de horeca en de gastronomie in de breedste zin alsook de Vlaamse smaakcultuur onder de aandacht brengen. Tijdens het evenement worden culinaire ideeën uitgewisseld. Het is een explosie van creativiteit, waar foodies worden ondergedompeld in een verrassende wereld van muziek, street art, tattoo cultuur en zelfs barbier kunst." (DB)Een terugblik op de vorige strandeditie van Flemish Food Bash: