Fine Food Fanatics: evenementen die je Brussel gastronomisch doen herontdekken
16/11/16 om 21:02
Bijgewerkt om
21:02
Een gastronomische 'klik', liefde voor Brussel en ondernemingsdrang: Glen Ramaekers van het Brusselse restaurant Humphrey en Dries Tack lijken wel een match made in heaven. Onder de naam Fine Food Fanatics gaan ze nu culinaire evenementen organiseren die Brussel in een ander daglicht stellen.
Toen Glen Ramaekers van het Brusselse restaurant Humphrey de website hellhole.brussels ontdekte, contacteerde hij initiatiefnemer Dries Tack. Uit hun gemeenschappelijke passie voor gastronomie en liefde voor Brussel ontsproot een eerste initiatief om gastronomen Brussel opnieuw te leren kennen. Onder de naam Fine Food Fanatics zullen de heren nu gastronomische evenementen organiseren in de hoofdstad, met als eerste een bijzondere vertoning van Ants on a Shrimp op 28 november.
De avond zal starten met de Belgische première van Ants on a Shrimp in Cinema Nova. In de spannende food-documentaire gaan René Redzepi en zijn NOMA-team in Japan het grootste culinaire experiment van haar leven aan.
Na de première volgt een korte stadswandeling richting Humphrey, het restaurant van Yannick Van Aeken - de voormalige sous-chef van NOMA - en Glen Ramaekers. Gasten kunnen er genieten van drie signature dishes met aangepaste dranken. De avond wordt afgesloten met een zinderende afterparty bij de buren van PIAS Recordings.
Praktisch
28 november
Cinema Nova, Arenbergstraat 3, 1000 Brussel
Er zijn slechts 200 tickets beschikbaar, aan 55 euro per ticket. (Incl. filmticket, drie signature dishes, drie aangepaste dranken en toegang tot afterparty.) Boeken kan hier.
Toen Glen Ramaekers van het Brusselse restaurant Humphrey de website hellhole.brussels ontdekte, contacteerde hij initiatiefnemer Dries Tack. Uit hun gemeenschappelijke passie voor gastronomie en liefde voor Brussel ontsproot een eerste initiatief om gastronomen Brussel opnieuw te leren kennen. Onder de naam Fine Food Fanatics zullen de heren nu gastronomische evenementen organiseren in de hoofdstad, met als eerste een bijzondere vertoning van Ants on a Shrimp op 28 november.De avond zal starten met de Belgische première van Ants on a Shrimp in Cinema Nova. In de spannende food-documentaire gaan René Redzepi en zijn NOMA-team in Japan het grootste culinaire experiment van haar leven aan. Na de première volgt een korte stadswandeling richting Humphrey, het restaurant van Yannick Van Aeken - de voormalige sous-chef van NOMA - en Glen Ramaekers. Gasten kunnen er genieten van drie signature dishes met aangepaste dranken. De avond wordt afgesloten met een zinderende afterparty bij de buren van PIAS Recordings.
Knack Weekend Partner Content biedt bedrijven, organisaties en overheden de toegang tot het netwerk van Knack Weekend. De partners zijn verantwoordelijk voor de inhoud.