Finale S.Pellegrino Young Chef 2016

Benelux-finalist Andrea Miacola en zijn mentor chef David Martin. © G.F.

In Milaan wordt vandaag de beste jonge chef ter wereld gekozen. Voor de Benelux is het Andrea Miacola die een gooi doet naar de titel van S.Pellegrino Young Chef 2016. Hij zal zich samen met 19 andere finalisten moeten bewijzen tegenover een zevenkoppige internationale jury.

Na het succes van vorig jaar besloot het Italiaanse watermerk S.Pellegrino ook in 2016 op zoek te gaan naar nieuw jong culinair talent. Dit jaar namen meer dan 3 000 chefs deel aan deze wereldwijde zoektocht. Voorwaarden? Je mag niet ouder zijn dan dertig en je moet al minstens een jaar als chef, souschef of chef de partie werken in een restaurant.

Op de shortlist belandden 200 jonge chefs die het dit voorjaar in regionale finales opnamen tegen de tien besten van hun streek. De 20 finalisten strijden sinds eergisteren in Milaan voor de titel S.Pellegrino Young Chef 2016 en hopen zo in de voetsporen te treden van de Ier Mark Moriarty, winnaar van S.Pellegrino Young Chef 2015.

Nieuw dit jaar is het panel van zeven juryleden, the Seven Sages, bestaande uit de gerenommeerde culinaire talenten David Higgs, Carlo Cracco, Gaggan Anand, Elena Arzak, Mauro Colagreco, Wylie Dufresne en Roberta Sudbrack. Zij zullen tijdens de grote finale in Milaan de meest getalenteerde jonge chef ter wereld kiezen.

Benelux-kandidaat Andrea Miacola

Grijs Carmagnolakonijn met smaken van tom kha, tulp en Vesuviaanse tomatenbouillon
Grijs Carmagnolakonijn met smaken van tom kha, tulp en Vesuviaanse tomatenbouillon

Andrea Miacola, een Italiaan die aan de slag is als chef de partie in het Nederlandse restaurant De Librije*** in Zwolle, kwam tijdens de Beneluxvoorronde als absolute winnaar uit de bus. Hij overtuigde de jury met zijn “Grijs Carmagnolakonijn met smaken van tom kha, tulp en Vesuviaanse tomatenbouillon”. Zijn geheime ingrediënt? Liefde en passie. Onder begeleiding van zijn mentor chef David Martin, van La Paix* in Brussel, perfectionneerde Andrea zijn signatuurgerecht de voorbije maanden om zo ook de jury in Milaan omver te blazen.

De finalisten

1. Afrika-Midden-Oosten

Gregoire Bérger: Chef, Ossiano Fine Dining, Dubai.

2. Benelux

Andrea Miacola: Chef de partie, De Librije, Zwolle, Nederland.

3. Canada

Sean MacDonald: Chef, Market Restaurant, Calgary.

4. China

Chang Liu: Souschef, Huai Yang Fu, Beijing.

5. Oost-Europa

Rodrigo Sandor: Chef de partie, Costes Downtown, Budapest, Hongarije.

6. Frankrijk

Shintaro Awa: Souschef, Hotel le Bristol Epicure, Parijs.

7. Duitsland-Oostenrijk

Matthias Walter: Souschef, Burgrestaurant Staufeneck, Salach, Duitsland.

8. Italië

Alessandro Salvatore Rapisarda: Chef, Café Opera – Gallery Hotel, Recanati.

9. Japan

Seira Furuya: Chef de partie, Gakusikaikan, Chiyoda-Ku.

10. Caribisch Gebied

Daniel Nates: Chef, Maizal, Puebla, Mexico.

11. Middellandse Zeegebied

Nicolaos Billis: Chef, Botrini’s Restaurant, Athene, Griekenland.

12. Noord-Oost-Azië

Matteo Zonarelli: Chef de partie, 8 1/2 Bombana, Macau.

13. Pacifisch Gebied-Australië

Leslie Hottiaux: Chef, Apero Food & Wine, Auckland, Nieuw-Zeeland.

14. Rusland-Baltische Staten-CIS

Hezret Berdiev: Souschef, Four Seasons Hotel Lion Palace, St. Petersburg, Rusland.

15. Scandinavië

Nikolaj Schmidt Skadborg: Souschef, Restaurant Sletten, Humlebæk, Denemarken.

16. Zuid-Oost Azië

Tharun Batia: Chef de partie, EK BAR, New Delhi, India.

17. Spanje-Portugal

David Andrés: Chef-kok, ABaC Restaurant, Barcelona, Spanje.

18. Zwitserland

Anne-Sophie Taurines: Chef, Restaurant et club Le Rouge, Verbier.

19. Verenigd Koninkrijk-Ierland

George Kataras: Souschef, M Restaurants, Londen, Verenigd Koninkrijk.

20. Verenigde Staten

Mitch Lienhard: Chef-kok, Manresa, Los Gatos, Californië.

Vanavond wordt de winnaar bekend gemaakt. Stay tuned!

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content