Finale Beste sommelier van België op 13 oktober

Op 13 oktober vindt de finale van ‘Beste Sommelier van België’ plaats in het Brusselse Radisson SAS Hotel. Elf finalisten waaronder één vrouw strijden om de prestigieuze titel.

Op 13 oktober vindt opnieuw de finale van Beste Sommelier van België plaats in het Brusselse Radisson SAS Hotel. De drie finalisten zullen gekend zijn na de halve finale die op 22 september doorgaat in Restaurant Les Eleveurs in Halle. Dan staan elf sommeliers tegenover elkaar, waaronder 6 Nederlandstaligen, en 5 Franstaligen, en één vrouwelijke kandidate.

De halve finalisten zijn Dries Corneillie (Hertog Jan in Brugge), Benoît Couderé (De Karmeliet in Brugge), Michel De Muynck (Bon Bon in Brussel), Yannick Dehandschutter (Sir Kwinten in
Sint-Kwintens-Lennik), Antoine Lehebel (La Villa Lorraine in Brussel), Micke Melotte (Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot), Rodolphe Quéhé (L’impératif in Maisières), Jan Rots (Brasserie Latem in Sint-Martens-Latem), Grégory Van Acker (Lijsterbes in Berlare), Bram Van der Aa (Pazzo in Antwerpen) en Nadia Zioui (L’éveil des Sens in Montigny-le-Tilleul).

Vorig jaar werd de 26-jarige Gentenaar Steven Wullaert verkozen tot ‘Beste Sommelier van België’. De jongeman van het tweesterrenrestaurant Nuance in Duffel volgde toen Pieter Verheyde van Hof van Cleve op.

De sommelierwedstrijd wordt sinds 1963 jaarlijks georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde, in samenwerking met Bru en Champagne Bollinger. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content