Jeneverstokerij Filliers uit Oost-Vlaamse Bachte-Maria-Leerne (Deinze) lanceert met 'Filliers Dry Gin 28' de allereerste Belgische gin op de markt. Achtentwintig, het getal dat mee verwerkt is in de merknaam, verwijst naar het aantal kruiden in het recept. De smaak van de gin wordt omschreven als 'zacht, fris, fruitig en floraal'.

Kruiden

In gin en jenever moet er één ingrediënt verwerkt worden, en dat is de jeneverbes. Daarnaast werden in de Filliers Dry Gin 28 onder meer ook korianderzaden, angelicawortel, gentiaanwortel, gember, kardemom, lavendelbloesems, oranjebloesems, kalmoes, verse citrusvruchten en hopbellen toegevoegd.

De verhouding van al die ingrediënten stond vermeld in een recept van Firmin Filliers, de derde generatie meester-destilleerder van het huis. Hij ontwikkelde in de jaren '40 en '50 van de vorige eeuw een proeffles, waarvan er nog één halve fles bestaat. Zijn recept werd van vader op zoon overgedragen, en de huidige meester-destilleerder Pedro Saez del Burgo, intussen al 20 jaar in dienst bij de familie Filliers, ging er twee jaar geleden mee aan de slag.

Natuurlijke smaak

Niet alleen de mix van exotische kruiden, wortels en citrusvruchten zorgt voor de smaak, ook de manier van destilleren maakt een verschil. Filliers werkt met een kleine koperen destilleerketel, wat voor een zuiverend effect bij de destillatie zorgt, en een eeuwenoud proces. Daarom smaakt de gin anders dan de meeste andere gins.

Filliers Dry Gin 28 heeft een alcoholpercentage van 46% en is een uitstekende basis in cocktails en longdrinks, bijvoorbeeld in een mix met tonic.

Meer over Filliers

De jeneverstokerij Filliers werd in 1880 opgericht en sindsdien wordt er "Filliers Graanjenever" gestookt. Het aanbod graanjenevers werd in de loop der jaren uitgebreid met onder meer ook fruit- en creamjenevers, likeuren, advocaat, Van Hoo Wodka en de Belgische whisky Goldlys. Daarnaast is Filliers ook de grootste stoker van moutwijn, een basisproduct voor jenevers. (DB)

Jeneverstokerij Filliers uit Oost-Vlaamse Bachte-Maria-Leerne (Deinze) lanceert met 'Filliers Dry Gin 28' de allereerste Belgische gin op de markt. Achtentwintig, het getal dat mee verwerkt is in de merknaam, verwijst naar het aantal kruiden in het recept. De smaak van de gin wordt omschreven als 'zacht, fris, fruitig en floraal'. KruidenIn gin en jenever moet er één ingrediënt verwerkt worden, en dat is de jeneverbes. Daarnaast werden in de Filliers Dry Gin 28 onder meer ook korianderzaden, angelicawortel, gentiaanwortel, gember, kardemom, lavendelbloesems, oranjebloesems, kalmoes, verse citrusvruchten en hopbellen toegevoegd. De verhouding van al die ingrediënten stond vermeld in een recept van Firmin Filliers, de derde generatie meester-destilleerder van het huis. Hij ontwikkelde in de jaren '40 en '50 van de vorige eeuw een proeffles, waarvan er nog één halve fles bestaat. Zijn recept werd van vader op zoon overgedragen, en de huidige meester-destilleerder Pedro Saez del Burgo, intussen al 20 jaar in dienst bij de familie Filliers, ging er twee jaar geleden mee aan de slag. Natuurlijke smaakNiet alleen de mix van exotische kruiden, wortels en citrusvruchten zorgt voor de smaak, ook de manier van destilleren maakt een verschil. Filliers werkt met een kleine koperen destilleerketel, wat voor een zuiverend effect bij de destillatie zorgt, en een eeuwenoud proces. Daarom smaakt de gin anders dan de meeste andere gins. Filliers Dry Gin 28 heeft een alcoholpercentage van 46% en is een uitstekende basis in cocktails en longdrinks, bijvoorbeeld in een mix met tonic.Meer over FilliersDe jeneverstokerij Filliers werd in 1880 opgericht en sindsdien wordt er "Filliers Graanjenever" gestookt. Het aanbod graanjenevers werd in de loop der jaren uitgebreid met onder meer ook fruit- en creamjenevers, likeuren, advocaat, Van Hoo Wodka en de Belgische whisky Goldlys. Daarnaast is Filliers ook de grootste stoker van moutwijn, een basisproduct voor jenevers. (DB)