Festival Menukaart: wat schaft de pot tijdens Paradise City?

© /

Paradise City, dat dit weekend voor de tweede keer plaatsvindt op het idyllische kasteeldomein Ribaucourt in Perk, is naast een festival voor electronicafijnproevers ook een feest voor de smaakpapillen. Hier staat eten voor ambacht, avontuur, ontdekken en genieten. En dat op een zo duurzaam mogelijke manier.

WAT

Paradise City is het elektronische festival dat vorig jaar met vlag en wimpel de vuurdoop doorstond. Als nieuwkomer in het Belgische festivalcircuit kon het zich meteen onderscheiden van de concurrentie, onder meer door een opvallende groene aanpak.

The Guardian tipte deze tweedaagse vooraf zelfs als een van de tien niet te missen Europese festivals. Van extra stress bij de organisatie was weinig te merken. De cocktail van elektronische feestgedruis, duurzame aanpak en aardig culinaire verwennerijen sloeg aan. Dus wordt de lat dit jaar ietwat hoger gelegd om nog meer volk naar de idyllische omgeving van het kasteeldomein Ribaucourt in Perk te lokken. En dat moet vooral de smaakpapillen ten goede komen.

AANBOD

Veel eten, lekker eten, gezond eten. Om kort te gaan: er is het pop-uprestaurant in handen van Sofie Dumont, die zo veel mogelijk zal koken met lokale gewassen van plaatselijke boeren, en met kruiden en bloemen die op het domein zelf groeien. Verwacht een gezonde haute cuisine in de vorm van een driegangenmenu.

Festival Menukaart: wat schaft de pot tijdens Paradise City?

Daarnaast telt het festival opnieuw een flinke delegatie foodtrucks en kraampjes. Zo is er het Haute Friture met de bio-versie van het gekende frietkot, SPOON dat gezonde wraps, soep en quiches serveert uit een oude ambulance, de eiwitrijke want uit zeewier opgetrokken alternatieve burger van Dutch Weed Burger, de befaamde fish & chips van de Antwerpse foodtruckpionier Jean sur Mer, falafels van Kok au Van, Belgische rough cuisine van TÆMMER en in wereldprimeur de handgedraaide veggie Balls & Glory van Wim Ballieu! Zoveel lekkers, dat vraagt een volledig overzicht.

DUURZAAM

De groene keuken staat hier hoog aangeschreven. Alles wat je eet wordt zoveel mogelijk zelf bereid. Dus exit pakjes, plastic zakjes, en processed food.

Festival Menukaart: wat schaft de pot tijdens Paradise City?
Festival Menukaart: wat schaft de pot tijdens Paradise City?

Onder het motto Think global, eat local zullen alle bovenstaande ambulante cateringdiensten zoveel mogelijk samen lokaal hun aankopen doen. Om de ecologische voetafdruk laag te houden zal het culinaire aanbod voor 80% vegetarisch of veganistisch zijn. Eet- of drankbonnen zijn net als vorige editie taboe (je betaalt elektronisch via je festivalbandje) en ook de foodtrucks beperken hun afval en CO2-uitstoot tot een minimum.

Nieuw is verder de volledig recycleerbare en door zonne-energie aangedreven camping, waar je slaapt in waterdichte kartonnen tenten.

OPVALLEND

Dit jaar kunnen festivalgangers hun foodsnacks bestellen via een applicatie. Daarna wordt je bestelling persoonlijk naar je toe gebracht, waar je je ook bevindt op het festivalterrein. Dit allemaal met de applicatie TSJING, gemaakt door gasten uit het Leuvense. Een primeur. De applicatie is niet enkel een surplus voor de consumenten, ook de organisatie zelf steekt er heel wat van op.

MUZIKALE SNOEPERIJEN

Geen lekker eten zonder lekkere muziek op Paradise City. Zorgen deze tweede editie voor het mooie weer: electronicawerk van Black Coffee, Aeroplane, Oaktree, Vuurwerk en een pak andere kleine maar fijne namen. Ontdek de aardige line-up.

Festival Menukaart: wat schaft de pot tijdens Paradise City?

Paradise City vindt plaats op 25 en 26 juni op het domein van het Kasteel Ribaucourt, Perk (Steenokkerzeel)

Festival Menukaart: wat schaft de pot tijdens Paradise City?

(DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content