Ferro Lusto in Ronse: 8 topchefs verzorgen uniek diner voor het goede doel

© gf

Smullen geblazen op de bovenste verdieping van TIO3 in Ronse, waar het Ferro Lusto pop-uprestaurant acht signatuurbordjes serveert ter gelegenheid van Kunst@Rode Kruis.

Op 8 en 11 november bieden acht topchefs de smaakpapillen een hoop culinaire verwennerijen tijdens een uniek evenement rond kunst, in het kader van het goede doel. De locatie is niet min: TIO3 in Ronse. Het voormalige ziekenhuis werd helemaal gerenoveerd en combineert hedendaags design met sfeervolle inrichting. Eten doe je op de hoogste verdieping die voor de gelegenheid werd omgedoopt tot het Ferro Lusto pop-up restaurant, genoemd naar het moederschip van Panamarenko. De locatie biedt bovendien een uitzonderlijk zicht op de Vlaamse Ardennen.

Onder het motto ‘Gastronomie als kunst‘ brengen de acht meesterkoks elk een signatuurbordje ter gelegenheid van Kunst@Rode Kruis. Aan het culinaire luik van het evenement nemen kanjers als sterrenchef Michael Vrijmoed, pâtissiers Roger Van Damme en Joost Arijs, voormalig ladychef van het jaar Ann De Roy en chocolademeester Dominique Persoone deel. Een beetje gastronoom weet dat je je hier aan culinaire bommetjes in het bord mag verwachten. Het volledige menu ontdek je hier. Wie wil genieten van deze unieke gastronomische belevenis kan zich best snel registreren, de eerste avond is al volzet.

Ferro Lusto opent al op 7 november de deuren. Dat betekent dat je er overdag kunt genieten van een koffie ‘spécial’ met een Pana-praline (een creatie van Persoone en genoemd naar de kunstenaar) of een gebakje van Roger Van Damme tijdens een unieke verkoopscollectie van kunstwerken die verderop in het Sancta Maria-klooster plaatsvindt. Van Luc Tuymans over Michaël Borremans tot Jan Fabre en Honoré d’O: de crème de la crème van de grote Belgische kunstenaars hebben zich als één blok achter Rode Kruis-Vlaanderen geschaard. Peter van het pop-upmuseum is Panamarenko. Op de slotdag, 11 november, brengt Jef Neve een ‘ode aan de kunst’.

Alle opbrengsten gaan integraal naar de bouw van het zorghotel Polderwind dat Rode Kruis-Vlaanderen bouwt in Zuienkerke. Het project wil hulpbehoevende mensen samen met hun mantelzorgers zorgeloos laten genieten van een weekje vakantie. (DB)

Adres: TIO3, O. Delghuststraat 60, 9600 Ronse

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content