Boury is het toprestaurant van een topduo: het jonge keukentalent Tim Boury en echtgenote Inge Waeles. Hij studeerde aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en ging aan de slag in de toprestaurants Comme chez Soi, waar hij twee jaar in de keuken stond, en Oud Sluis van Sergio Herman, waar hij bijna vijf jaar werkte en Filip Claeys opvolgde als souschef. Zij kreeg een beroepsopleiding als kok in Ter Duinen en ging aan de slag in toprestaurants, zoals Comme chez Soi en Hof van Cleve, en werd souschef in Auberge du Pêcheur.

In oktober 2010 openden ze hun restaurant Boury in een herenhuis langs de Diksmuidesteenweg in Roeselare. Het bleek een welgemikt schot in de roos. Kan ook niet anders met zoveel culinair talent onder één dak. Dat is ook de befaamde culinaire gids van Michelin niet ontgaan. Boury werd een jaar nadat het boven de doopvont werd gehouden, meteen gepromoveerd met een eerste Michelinster.

In de keuken maakt Tim er een erezaak van om te werken met verse en seizoensgebonden ingrediënten, bij voorkeur uit de eigen streek. De chef stelt om de zes weken een nieuw menu samen, met nieuwe smaken en creaties. Ontdek zijn heerlijk vijfgangenmenu voor de feestdagen. (DB)

MENU BOURYCocktail krab, oester, quinoa en granité roséchampagne ----- -----Foccacia met Franse st-jacobsnoot, kervelwortel en avocado ----- -----Gegrilde zeetong, spitskool, bergamot en Zeeuwse kokkels ----- -----Reerug, bietjes, pastinaak, bospaddenstoelen en cichorei ----- -----Manjari chocolade, amandel, passie en cumbava

Praktische Info restaurantBoury, Diksmuidsesteenweg 53 8800 Roeselare, tel. 051 62 64 62.
E-mail: info@restaurantboury.be
Dinsdag en woensdag gesloten.

Boury is het toprestaurant van een topduo: het jonge keukentalent Tim Boury en echtgenote Inge Waeles. Hij studeerde aan de Hotelschool Ter Duinen in Koksijde en ging aan de slag in de toprestaurants Comme chez Soi, waar hij twee jaar in de keuken stond, en Oud Sluis van Sergio Herman, waar hij bijna vijf jaar werkte en Filip Claeys opvolgde als souschef. Zij kreeg een beroepsopleiding als kok in Ter Duinen en ging aan de slag in toprestaurants, zoals Comme chez Soi en Hof van Cleve, en werd souschef in Auberge du Pêcheur. In oktober 2010 openden ze hun restaurant Boury in een herenhuis langs de Diksmuidesteenweg in Roeselare. Het bleek een welgemikt schot in de roos. Kan ook niet anders met zoveel culinair talent onder één dak. Dat is ook de befaamde culinaire gids van Michelin niet ontgaan. Boury werd een jaar nadat het boven de doopvont werd gehouden, meteen gepromoveerd met een eerste Michelinster. In de keuken maakt Tim er een erezaak van om te werken met verse en seizoensgebonden ingrediënten, bij voorkeur uit de eigen streek. De chef stelt om de zes weken een nieuw menu samen, met nieuwe smaken en creaties. Ontdek zijn heerlijk vijfgangenmenu voor de feestdagen. (DB) MENU BOURYCocktail krab, oester, quinoa en granité roséchampagne ----- -----Foccacia met Franse st-jacobsnoot, kervelwortel en avocado ----- -----Gegrilde zeetong, spitskool, bergamot en Zeeuwse kokkels ----- -----Reerug, bietjes, pastinaak, bospaddenstoelen en cichorei ----- -----Manjari chocolade, amandel, passie en cumbava