Na dertig jaar ervaring hebben de oorspronkelijke eigenaars van restaurant - welness - hotel 't Convent, Rudi De Volder en zijn vrouw Sonja, de fakkel overgedragen aan de jongere generatie. 't Convent, dat de deuren opende in 1979, is nu in handen van de dochter en schoonzoon van de oprichters van de horecazaak.

Dochter Sharon De Volder is de nieuwe gastvrouw en neemt de zaal en ontvangst voor haar rekening, terwijl haar vriend Sébastien Ververken magie tot leven brengt in de keuken van het restaurant.

In zijn keuken werkt Sébastien Ververken, die zich nog wel laat bijstaan door chef Rudi, aan creatieve en vernieuwende gerechten. Ververken deed ervaring op onder meer in de Hotelschool van Koksijde en hij kwam via een stage terecht op het Domein van 't Convent. Eerder deed hij ook stages bij onder meer Comme Chez Soi, Hof van Cleve en bij Pierre Gagnaire. Maar in 't Convent is hij 'blijven hangen' en vond hij de liefde van zijn leven: de dochter van chef Rudi De Volder. De keuken van chef Sébastien Ververken is licht en hij heeft bijzonder veel oog voor de afwerking van een bord. Dit resulteert in verfrissende, kleine kunstwerkjes.

Ontdek het vijfgangenmenu van topchef Sébastien Ververken voor de feestdagen. (LVR)


MENU 't CONVENTSint-Jakobsvruchten met Chorizo ---------- ---------- Pladijs en Europese kreeft ---------- ---------- Ganzenlever en varkenswang ---------- ---------- Haas en boschampignons ---------- ---------- Chocoladepiramides

Praktische info restaurant
't Convent, Halve Reningestraat 1, 8647 Reninge.
Tel.: 057/40.07.71
Gesloten op dinsdag en woensdag.

Na dertig jaar ervaring hebben de oorspronkelijke eigenaars van restaurant - welness - hotel 't Convent, Rudi De Volder en zijn vrouw Sonja, de fakkel overgedragen aan de jongere generatie. 't Convent, dat de deuren opende in 1979, is nu in handen van de dochter en schoonzoon van de oprichters van de horecazaak.Dochter Sharon De Volder is de nieuwe gastvrouw en neemt de zaal en ontvangst voor haar rekening, terwijl haar vriend Sébastien Ververken magie tot leven brengt in de keuken van het restaurant. In zijn keuken werkt Sébastien Ververken, die zich nog wel laat bijstaan door chef Rudi, aan creatieve en vernieuwende gerechten. Ververken deed ervaring op onder meer in de Hotelschool van Koksijde en hij kwam via een stage terecht op het Domein van 't Convent. Eerder deed hij ook stages bij onder meer Comme Chez Soi, Hof van Cleve en bij Pierre Gagnaire. Maar in 't Convent is hij 'blijven hangen' en vond hij de liefde van zijn leven: de dochter van chef Rudi De Volder. De keuken van chef Sébastien Ververken is licht en hij heeft bijzonder veel oog voor de afwerking van een bord. Dit resulteert in verfrissende, kleine kunstwerkjes.Ontdek het vijfgangenmenu van topchef Sébastien Ververken voor de feestdagen. (LVR) MENU 't CONVENTSint-Jakobsvruchten met Chorizo ---------- ---------- Pladijs en Europese kreeft ---------- ---------- Ganzenlever en varkenswang ---------- ---------- Haas en boschampignons ---------- ---------- Chocoladepiramides