Feestelijk vijfgangenmenu van Philippe Serruys

Sterrenchef Philippe Serruys van restaurant Den Gouden Harynck weet zijn klassieke opleiding perfect te combineren met de hedendaagse keuken. Hij stelde voor Knack Weekend een vijfgangenmenu op.

In 1977 openden Philippe en zijn vrouw Marijke hun restaurant Den Gouden Harynck. Al snel probeerden ze hun eigen touche aan de gerechten te geven en bleven ze steeds streven naar kwaliteit. Philippe verkiest dan ook herkenbare en zorgvuldig geselecteerde producten om zijn gerechten samen te stellen.

Van een eenvoudig restaurant werd de keuken van Den Gouden Harynck in de loop der jaren steeds dynamischer en inventiever. In 1996 kreeg Philippe Serruys een Michelinster, die hij al die jaren wist te behouden. De voorbije jaren vonden ook heel wat bekende gasten de weg naar Den Gouden Harynck. Zo hebben ze onder meer koning Boudewijn, prinses Astrid en prins Filip over de vloer gehad.


MENU DE GOUDEN HARYNCK

Krab met bloemkool en strandkruiden ——–Sint Jacobsmosselen met gerookte paling en dressing van shiso ——–Kalfsschenkel in een jus van tijm en uitjes in hoegaarden met gebakken mergpompoen ——–Griet met een persillade van nootjes, zaden en jus van aromaten ——–Exotisch fruit, gelei van hibiscus en sorbet met campari aroma

Praktische informatie Restaurant Den Gouden Harynck, Groeninge 25, 8000 Brugge.
Tel. 050 33 76 37- info@goudenharynck.be – gesloten op zondag en maandag

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content