Feestelijk vijfgangenmenu van Johan Schroven

Hof ter Hulst, ondergebracht in een mooi gerestaureerde hoeve in Hulshout, is het sterrenrestaurant van Johan Schroven, een topchef met een indrukwekkend culinair parcours. Ontdek zijn suggesties voor de feestdagen.

De culinaire opmars van Johan Schroven is indrukwekkend. Om de knepen van het vak te leren koos hij onmiddellijk voor de top. Na een strenge en veeleisende opleiding in Scholteshof, het voormalige Hasseltse toprestaurant van Roger Souvereyns, vertrok Schroven naar Monaco voor een stage in het Louis XV van de wereldberoemde topchef chef Alain Ducasse.

De ambitieuze jongeman zette zijn culinaire reis verder bij de Franse driesterrenchef Michel GuƩrard, in EugƩnie les Bains. Tenslotte maakte hij nog een omweg langs de Zwitserse driesterrenchef Philippe Rochat in Crissier. Een indrukwekkend parcours!

Bij al zijn leermeesters deed Schroven twee jaar ervaring op alvorens zich te vestigen in Hof ter Hulst. In zijn eigen gastronomisch restaurant in Hulshout brengt hij een seizoengebonden, Franse productkeuken van een hoog niveau. Het succes van het restaurant bleef logischerwijze niet lang uit, en leidde tot een terechte onderscheiding in het beroemde rode boekje van Michelin. Een mooie beloning voor alle culinaire inspanningen van de chef.

Voor Knack Weekend stelde hij deze schitterende vijfgangenmenu samen.



MENU HOF TER HULST

Gemarineerde sint-jakobsvruchtjes, tartaar van artisjok, appel en avocado ———- ———-Waterkersemulsie met ” Petit gris ” ———- ———-Gebakken kreeft geparfumeerd met citroentijm, crĆØme van aardpeer ———- ———-Fazant met witlof en peertje in rodewijn ———- ———-Gebakken ananas met huisgemaakte peperkoek en kokosijs


Praktische info restaurantHof ter Hulst, Kerkstraat 19, 2235 Hulshout
info@hofterhulst.be
Tel: 015.25.34.40
Fax: 015.25.34.36

Sluiting : Maandag, Dinsdag, Zaterdagmiddag

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content