In restaurant Hertog-Jan, gelegen in Sint-Michiels, zorgen eigenaars Gert De Mangeleer (chef) en Joachim Boudens (maître-sommelier) dat hun klanten gastronomisch verwend worden. In 2012 werden hun inspanningen beloond met een derde Michelinster en hierdoor vervoegen ze 'De Karmeliet' en 'Hof Van Cleve' als beste restaurants van België.

In 1992 werd Hertog Jan geopend door Guido Francque die een eenvoudige brasseriekeuken wou serveren, maar met wel veel aandacht voor de bijhorende wijnen. De wijnkaart was gespecialiseerd in wereldwijnen. In 2002 begonnen de grote veranderingen bij Hertog Jan. De zaak werd helemaal verbouwd en Gert De Mangeleer en Joachim Boudens werden in dienst genomen. Drie jaat later nam dit duo Hertog Jan over en veranderde het restaurant naar een absolute topzaak waar enkel het beste goed genoeg is voor de gasten. De keuken werd een stuk verfijnder en Boudens verdiepte zich in de wijnkaart.

In 2007 werden deze inspanningen beloond door een eerste Michelinster. In 2009 volgde en tweede ster en in 2012, als kers op de taart, kreeg het restaurant Hertog Jan er een derde Michelinster bij. Hierdoor mag het restaurant zich plaatsen naast kleppers als 'De Karmeliet' en 'Hof Van Cleve'. (LVR)
MENU HERTOG JAN

Advocado, tomaat en olijfolie ----- -----Carpaccio van Langoustine ----- -----Een wandeling door onze boerderij, geïnspireerd door Michel Bras ----- -----Gesmolten varkenspoot ----- -----Pinda Kalamansi Citrus

Praktische informatie Hertog-Jan, Torhoutsesteenweg 479, 8200 Sint-Michiels.
+32(0)50 67 34 46
Gesloten op zondag en maandag.

In restaurant Hertog-Jan, gelegen in Sint-Michiels, zorgen eigenaars Gert De Mangeleer (chef) en Joachim Boudens (maître-sommelier) dat hun klanten gastronomisch verwend worden. In 2012 werden hun inspanningen beloond met een derde Michelinster en hierdoor vervoegen ze 'De Karmeliet' en 'Hof Van Cleve' als beste restaurants van België.In 1992 werd Hertog Jan geopend door Guido Francque die een eenvoudige brasseriekeuken wou serveren, maar met wel veel aandacht voor de bijhorende wijnen. De wijnkaart was gespecialiseerd in wereldwijnen. In 2002 begonnen de grote veranderingen bij Hertog Jan. De zaak werd helemaal verbouwd en Gert De Mangeleer en Joachim Boudens werden in dienst genomen. Drie jaat later nam dit duo Hertog Jan over en veranderde het restaurant naar een absolute topzaak waar enkel het beste goed genoeg is voor de gasten. De keuken werd een stuk verfijnder en Boudens verdiepte zich in de wijnkaart. In 2007 werden deze inspanningen beloond door een eerste Michelinster. In 2009 volgde en tweede ster en in 2012, als kers op de taart, kreeg het restaurant Hertog Jan er een derde Michelinster bij. Hierdoor mag het restaurant zich plaatsen naast kleppers als 'De Karmeliet' en 'Hof Van Cleve'. (LVR) MENU HERTOG JAN Advocado, tomaat en olijfolie ----- -----Carpaccio van Langoustine ----- -----Een wandeling door onze boerderij, geïnspireerd door Michel Bras ----- -----Gesmolten varkenspoot ----- -----Pinda Kalamansi Citrus