Het Stoveke is het stijlvol restaurant van sterrenchef Daniel Antuna en zijn vrouw Petra De Cock. Het klein, intiem eethuisje is ondergebracht in een pand uit 1900 en gelegen in de schaduw van de Heizel op een boogscheut van de Trade Mart.

Chef Antuna is niet de eerste de beste kok ! Hij studeerde aan de koksscholen Elishout in Anderlecht en Ter Duinen in Koksijde en ging aan de slag, onder meer bij Michel in Groot-Bijgaarden. Hij behaalde in 2001 de titel Beste Kok van België, prijs Prosper Montagné. Daniel kookt zoals zijn leermeester, de grote Michel Coppens, dat voordeed. En dat betekent volgens de regels van Auguste Escoffier.

Samen met zijn vrouw schotelt hij u vis- en vleesgerechten uit de klassieke Franse keuken, met een eigentijdse frisse toets. Ontdek zijn vijfgangenmenu voor de feestdagen. (DB)


MENU STOVEKE

Tartaar van limousin ---------- ----------Carpaccio van coquiles met spek op lage temperatuur gegaard ---------- ----------Sint-Jakobsoester, met zalfje schorseneer, coppa di parma, grijze garnalen, pompoen en zalfje brocoli ---------- ----------Fazantenborst in druivenblad met z'n garnituren ---------- ----------Parfait van doyennépeer met een crumble van amandelen, ijs van speculoos en sneetje gewonnen brood met vanille

Praktische info restaurant't Stoveke, Jetsestraat 52, 1853 Strombeek-Bever.
Tel: 022676725.
Gesloten op dinsdag, woensdag, zaterdagmiddag en zondagavond.

Het Stoveke is het stijlvol restaurant van sterrenchef Daniel Antuna en zijn vrouw Petra De Cock. Het klein, intiem eethuisje is ondergebracht in een pand uit 1900 en gelegen in de schaduw van de Heizel op een boogscheut van de Trade Mart. Chef Antuna is niet de eerste de beste kok ! Hij studeerde aan de koksscholen Elishout in Anderlecht en Ter Duinen in Koksijde en ging aan de slag, onder meer bij Michel in Groot-Bijgaarden. Hij behaalde in 2001 de titel Beste Kok van België, prijs Prosper Montagné. Daniel kookt zoals zijn leermeester, de grote Michel Coppens, dat voordeed. En dat betekent volgens de regels van Auguste Escoffier. Samen met zijn vrouw schotelt hij u vis- en vleesgerechten uit de klassieke Franse keuken, met een eigentijdse frisse toets. Ontdek zijn vijfgangenmenu voor de feestdagen. (DB) MENU STOVEKE Tartaar van limousin ---------- ----------Carpaccio van coquiles met spek op lage temperatuur gegaard ---------- ----------Sint-Jakobsoester, met zalfje schorseneer, coppa di parma, grijze garnalen, pompoen en zalfje brocoli ---------- ----------Fazantenborst in druivenblad met z'n garnituren ---------- ----------Parfait van doyennépeer met een crumble van amandelen, ijs van speculoos en sneetje gewonnen brood met vanille