Arabelle Meirlaen is de getalenteerde chef-kok van restaurant Li Cwerneu in Hoei. Haar kookkunst is intuïtief, origineel, met een vrouwelijke toets. Ze komt op voor de vrijheid van expressie in het bord en kokkerelt volgens de natuur. En dat leverde haar al tal onderscheidingen op. In 2007 werd ze beloond met de titel van Gouden Garde Vrouwelijke Kok, een jaar later werd ze uitgeroepen tot Lady Chef of The Year, en in 2010 kreeg haar restaurant een eerste Michelinster. Dat jaar kreeg ze ook de Prijs voor de Beste Dessert in de culinaire gids Gault & Millau. Indrukwekkend!

Tot op heden is Arabelle nog altijd de enige vrouwelijk sterrrenchef in België. Toen ze in 1999 begon met haar eigen restaurant Li Cwerneu - dialect voor 'hoornblazer - koos ze aanvankelijk voor de hedendaagse keuken, maar al snel werd ze gefascineerd door gezondheid en alles wat met het welzijn van het lichaam te maken had.

Met plantkundigen bestudeerde zij de wilde flora en de voedende en geneeskrachtige eigenschappen van de eetbare delen van inlandse planten. De vertaling daarvan is terug te vinden in haar vaak erg kleurige bereidingen. Daarin volgt zij zo dicht mogelijk de seizoenen, door gebruik te maken van fruit en groenten van het moment en zelfgeplukte inlandse planten.

In Arabelles keuken staat de integriteit van het product, dat zo weinig mogelijk wordt gemanipuleerd en bewerkt, centraal. Dat blijkt ook uit de heerlijke gerechten van het vijfgangenmenu dat ze voor de feestdagen presenteert. (DB)


MENU CWERNEU

Groenterolletjes met plantensaus---------- ----------Blauwe kreeft, zeesla, plantaardige oester, geconcentreerd sap ---------- ----------Wang van simmentalrund, aardappelen met spekjes ---------- ----------Gestoofde bonen coco de paimpol, knapperige bacon en zwarte truf---------- ----------Melo-cake

Praktische info restaurantLi Cwerneu : 2 Grand Place, 4500 Hoei. 085 25 55 55.

's Middags en zondag en maandag gesloten.

Arabelle Meirlaen is de getalenteerde chef-kok van restaurant Li Cwerneu in Hoei. Haar kookkunst is intuïtief, origineel, met een vrouwelijke toets. Ze komt op voor de vrijheid van expressie in het bord en kokkerelt volgens de natuur. En dat leverde haar al tal onderscheidingen op. In 2007 werd ze beloond met de titel van Gouden Garde Vrouwelijke Kok, een jaar later werd ze uitgeroepen tot Lady Chef of The Year, en in 2010 kreeg haar restaurant een eerste Michelinster. Dat jaar kreeg ze ook de Prijs voor de Beste Dessert in de culinaire gids Gault & Millau. Indrukwekkend! Tot op heden is Arabelle nog altijd de enige vrouwelijk sterrrenchef in België. Toen ze in 1999 begon met haar eigen restaurant Li Cwerneu - dialect voor 'hoornblazer - koos ze aanvankelijk voor de hedendaagse keuken, maar al snel werd ze gefascineerd door gezondheid en alles wat met het welzijn van het lichaam te maken had. Met plantkundigen bestudeerde zij de wilde flora en de voedende en geneeskrachtige eigenschappen van de eetbare delen van inlandse planten. De vertaling daarvan is terug te vinden in haar vaak erg kleurige bereidingen. Daarin volgt zij zo dicht mogelijk de seizoenen, door gebruik te maken van fruit en groenten van het moment en zelfgeplukte inlandse planten. In Arabelles keuken staat de integriteit van het product, dat zo weinig mogelijk wordt gemanipuleerd en bewerkt, centraal. Dat blijkt ook uit de heerlijke gerechten van het vijfgangenmenu dat ze voor de feestdagen presenteert. (DB) MENU CWERNEU Groenterolletjes met plantensaus---------- ----------Blauwe kreeft, zeesla, plantaardige oester, geconcentreerd sap ---------- ----------Wang van simmentalrund, aardappelen met spekjes ---------- ----------Gestoofde bonen coco de paimpol, knapperige bacon en zwarte truf---------- ----------Melo-cake