Färm: Brandhoutkaai 43, 1000 Brussel.

Zeg niet zomaar biowinkel tegen Färm. Het concept is ook een coöperatie van meerdere biowinkels in een stadsomgeving. De winkels positioneren zich als ontbrekende schakel tussen grootdistributie en biospeciaalzaak. Prioritair zijn ultraverse groenten en fruit, vlees en kaas maar je kunt er ook brood kopen en een massa andere producten, van eetbare bloemen tot aromaten, keukengerei en producten voor lichaamsverzorging.

Het aandeelhouderschap is open voor iedereen: klanten, sympathisanten, leveranciers en de coöperatoren hebben inspraak. In de comfortzone (met wifi-toegang) kan men genieten van een kop koffie of versgeperst sap. Färm engageert zich via zijn charter tot respect voor mens en milieu.

De locatie is een oude verkoopzaal aan de Brusselse Brandhoutkaai. De centrale ligging (bij metrostation Sint-Katelijne) spoort aan tot 'zachte mobiliteit'. De stichters, Alexis Descampe en Baptiste Bataille, zijn beiden bioloog van opleiding.

Zeg niet zomaar biowinkel tegen Färm. Het concept is ook een coöperatie van meerdere biowinkels in een stadsomgeving. De winkels positioneren zich als ontbrekende schakel tussen grootdistributie en biospeciaalzaak. Prioritair zijn ultraverse groenten en fruit, vlees en kaas maar je kunt er ook brood kopen en een massa andere producten, van eetbare bloemen tot aromaten, keukengerei en producten voor lichaamsverzorging. Het aandeelhouderschap is open voor iedereen: klanten, sympathisanten, leveranciers en de coöperatoren hebben inspraak. In de comfortzone (met wifi-toegang) kan men genieten van een kop koffie of versgeperst sap. Färm engageert zich via zijn charter tot respect voor mens en milieu. De locatie is een oude verkoopzaal aan de Brusselse Brandhoutkaai. De centrale ligging (bij metrostation Sint-Katelijne) spoort aan tot 'zachte mobiliteit'. De stichters, Alexis Descampe en Baptiste Bataille, zijn beiden bioloog van opleiding.