Fans verkiezen Citra tot ultieme Duvel Tripel Hop

© /

De befaamde Tripel Hop met de Citra als extra hopsoort komt permanent op de markt. Dat hebben de Duvelfans bij stemming beslist.

Drie maanden lang konden fans van het speciaalbier kiezen uit de zes Duvel Tripel Hops die de brouwerij uit Puurs de afgelopen jaren als limited editions op de markt bracht. Het brouwsel dat als winnaar uit bus kwam zou permanent in de winkelrekken belanden. En dat werd uiteindelijk de Citra Duvel Tripel Hop die in het voorjaar 2012 tijdelijk uitgebracht werd. Meer dan 6400 Duvelliefhebbers brachten hun stem uit.

‘De Citra is een explosieve hop met een ‘in your face’ smaak van citrustoetsen die erg complementair zijn aan de Duvel’, oordeelt Hedwig Neven, brouwmeester bij Duvel Moortgat, over de winnende variant. Het bier won in 2012 ook twee prestigieuze prijzen: goud op Brussels Beer Challenge en de eerste publieksprijs op het Zythos Bierfestival. Vanaf de lente van 2017 kan je hem permanent in huis halen.

De vijf andere duivelse creaties van het huis, zijnde de Mosaic, Amarillo, Equinox, Sorachi Ace en HBC 291, blijven nog tot het einde van de zomer verkrijgbaar. De zogenaamde Blind Tasting Box, de sixpack met de zes varianten, is te koop via de webshop van Duvel.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content