Extra editie van Knack Weekend met 99 recepten verkrijgbaar

33 hobbykoks geven hun lievelingsrecepten mee in deze extra editie ‘Hoe maakt u het?’ van Knack Weekend.

Dit gloednieuwe verzamelnummer toont opnieuw wat er leeft en bloeit in de keuken van het Vlaamse huis. De 99 opgenomen recepten laten zien dat mensen die graag koken, openstaan voor invloeden van buitenaf (Italië, Spanje, Azië) maar ook dat onze hobbykoks de eigen Vlaamse keuken koesteren. Het bewijs is de hernieuwde belangstelling voor ‘vergeten groenten’, ‘oergranen’ en streekproducten in het algemeen. Deze bundeling is een interessante mix van recepten met inheemse en uitheemse invloeden, waarin elke Vlaming zich kan terugvinden.

Het is plezierig om te constateren dat de hobbykok zich de moeite getroost om op de hoogte te blijven van de evolutie in de keuken. In de 99 recepten van de 33 hobbykoks ontdek je invloeden uit onze beste, trendbepalende gastronomische eethuizen. Dat komt tot uiting bij de keuze van ingrediënten, de combinaties, de bereidingstechnieken, de presentatie en de bordschikking. Het geheel heeft een inspirerend effect voor eenieder die van koken houdt.

Het zijn ook stuk voor stuk persoonlijke recepten: volledig nieuwe creaties of interpretaties van bestaande receptuur. Want iedereen die regelmatig in de potjes roert, ontwikkelt op de duur een eigen kookstijl. Die kookstijl is gebaseerd op persoonlijke voorkeuren en ook, meer en meer, op de actuele richtlijnen inzake milieu en… gezondheid. Want voeding is er in de eerste plaats om energie te verschaffen en het lichaam te verzorgen. En omdat men toch moet eten, kan men er het best iets lekkers van maken. Dat vergt wat inspanning, maar dat kan geen kwaad. ‘Mens sana in corpore sano’, of laat ons koken voor ‘een gezonde geest in een gezond lichaam’. En laat het u ook deze keer smaken.

Pieter van Doveren Culinair redacteur Knack Weekend

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content