Vandaag woont meer dan de helft van de wereldwijde bevolking in steden. Hoe kunnen op zo'n kleine oppervlakte elke dag zoveel magen gevuld worden? Hoe gebeurde dat vroeger? En wat brengt de toekomst? Op de vijfde verdieping van het MAS wordt er volop gezocht naar de antwoorden.

Voedsel vormt vaak een stad, en dat is in Antwerpen niet anders. De expo leidt je langs de geschiedenis van bijvoorbeeld de Kaasrui, de Melkmarkt en de Veemarkt. Ook tal van keukengerei, schilderijen en bijzondere toiletten - eten betekent namelijk ook afval - zijn te bewoneren.

Ook leuk: tweesterrenchef Vicky Geunes creërde hedendaagse versies van enkele recepten uit het 16e-eeuws 'Coockbouck'. Je kan de vier recepten mee naar huis nemen en na de expo zelf aan de slag met de eeuwenoude keuken. (EK)

Vandaag woont meer dan de helft van de wereldwijde bevolking in steden. Hoe kunnen op zo'n kleine oppervlakte elke dag zoveel magen gevuld worden? Hoe gebeurde dat vroeger? En wat brengt de toekomst? Op de vijfde verdieping van het MAS wordt er volop gezocht naar de antwoorden. Voedsel vormt vaak een stad, en dat is in Antwerpen niet anders. De expo leidt je langs de geschiedenis van bijvoorbeeld de Kaasrui, de Melkmarkt en de Veemarkt. Ook tal van keukengerei, schilderijen en bijzondere toiletten - eten betekent namelijk ook afval - zijn te bewoneren. Ook leuk: tweesterrenchef Vicky Geunes creërde hedendaagse versies van enkele recepten uit het 16e-eeuws 'Coockbouck'. Je kan de vier recepten mee naar huis nemen en na de expo zelf aan de slag met de eeuwenoude keuken. (EK)