Exit koffietafel: 'Wij durven verder te kijken dan pistolets met préparé'

31/10/18 om 16:30 - Bijgewerkt om 16:29

Uitvaarten worden steeds persoonlijker en dat smaakt ook door in de traditionele maaltijd. Van koffietafel met broodjesmand naar Pinterest-perfect meergangenmenu: dit is rouwkost 2.0.

Mensen krijgen anno 2018 nood aan een ander soort afscheid dan het vaste stramien dat een doorsnee begrafenisondernemer te bieden heeft. Net als maaltijdboxen, reclame en het lijstje films dat je volgens Netflix nog moet zien, willen we ook uitvaarten die toegespitst zijn op onze persoonlijke noden. Niet alleen de ceremonie zelf wordt zo beter afgestemd op de overledene en zijn dierbaren, ook de traditionele maaltijd achteraf wordt meer en meer gezien als manier om de overledene te eren. En omdat nu eenmaal weinig doden geflatteerd zouden zijn met de idee dat ze worden herdacht met slappe koffie en platte broodjes, wordt er vandaag veel meer uit de kast gehaald dan vroeger. Exit koffietafel?
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners