Exit Angelique Deckers

Zowel de garnaalkroketten als de zeebaars hebben Angelique Deckers genekt. Zij is de afvaller van de week in het kookprogramma ‘De Beste Hobbykok van Vlaanderen’. Een gesprek.

Angelique Deckers (37) houdt van reizen. Ze vertoeft regelmatig in het zonnige Zuid-Frankrijk en dat merk je aan haar gerechten. Zo heeft ze een boontje voor zuiderse ingrediënten en kruiden.

Wie heeft u leren koken?

Deckers: Mijn grootmoeder heeft me de basiskneepjes geleerd, maar dankzij mijn mama heb ik de verfijnde Franse keuken onder de knie. Zelf sta ik ondertussen al 22 jaar aan het fornuis. Ik maak af en toe een traditioneel Vlaams klaar, maar mijn voorkeur gaat toch uit naar de zuiderse keuken.

Raadpleegt u wel eens een kookboek?

Koken doe ik vanuit de buik. Ik laat me leiden door de ingrediënten en tover dan een gerechtje tevoorschijn. Daarom had ik het tijdens de wedstrijd soms moeilijk met het bereiden van de klassiekers. Sinds mijn deelname durf ik wel eens een kookboek vastnemen om iets op te zoeken. Het gaat mijn gerechten nog sterker maken.

Hebt u culinaire ambities?

Het was mijn droom om een Bed and Breakfast te openen in Zuid-Frankrijk, maar omdat we vier kinderen hebben, zijn die plannen gewijzigd. Nu zou ik graag bij mensen thuis koken. We organiseren zelf ook regelmatig feestjes. Ons leven bestaat uit het delen van fijne momenten met onze familie en vrienden.

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content