Op een geheime locatie in hartje Antwerpen kun je nog tot en met 29 september de sfeer van het gouden cocktailtijdperk opsnuiven in een exclusieve bar, waar het kruim van de nationale en internationale barscene je op je wenken bedient.

Naast exclusieve cocktails kan je er ook de Bacardi MMXXII Vintage blend proeven, een limited edition waarvan wereldwijd slechts duizend exemplaren geproduceerd werden.

Geheime bar

Bacardi beleefde zijn glorieperiode tijdens de Amerikaanse drooglegging, toen in de hele VS de productie, de verkoop en het transport van alcohol verboden was. De Volstead Act, die alcohol verbood, trad in 1920 in werking en werd pas in 1933 opgeheven.

In die tijd schoten de zogenaamde speakeasy's als paddestoelen uit de grond. Het waren geheime, donkere bars, verborgen in achterliggende vertrekken, waar je stiekem alcohol kon drinken en stille conversaties kon voeren op de tonen van jazz. Stuk voor stuk elementen die tot de verbeelding spreken.

De witte rum was er zeer gegeerd, wegens zijn onzichtbare kleur en mixability : een ideale basis voor tal van cocktails.

Exclusief

Naar aanleiding van de 150ste verjaardag van Bacardi heeft het rummerk met het vleermuislogo zo'n 'speakeasy bar' in Antwerpen geopend, meteen de eerste op Belgische bodem. Very exclusive, want uitnodigingen zijn op aanvraag via thebookclub.be.

De uitverkorenen krijgen een sleutel toegestuurd en mogen zich daarna aan wat zoekwerk verwachten. Een tip? Casa Bacardi zit verscholen achter een hippe vintage boekenwinkel (zie foto). Maar eenmaal binnen, is het feest! (DB)

Het resterende programma van Casa Bacardi :
Do 13/9 - Boudewijn Mesritz, Vesper Bar Amsterdam - Finalist Global Bacardi Legacy Competition 2012 en Nederlands
Bartender of the Year 2011
Plus: Jeremy Zijlstra, Nederland - Bacardi Brand Ambassador Nederland
Vr 14/9 - Le Forum, Parijs - Dé cocktailbar van Parijs sinds 1918
Za 15/9 - Arijit Bose, New Delhi - N° 1 mixologist van India
Plus: David Cordoba, Argentinië - Bacardi Global Brand Ambassador
Do 20/9 - Daniele Dalla Pola, Nu Lounge Bologna - World Champion of cocktails 2011
Vr 21/9 - Manuel Wouters, Sips Antwerpen - Belgisch cocktail-icoon en Njam-gezicht
Plus: Margaux Smet, Sips Antwerpen - Finaliste Global Bacardi Legacy Competition 2012
Za 22/9 - Marc Bonneton, L'Antiquaire Lyon - Eigenaar l'Anitquaire Lyon en Winnaar Global Bacardi Legacy Competition 2011
Do 27/9 - Ben Belmans, Ben's Bar België - Mede-oprichter van de Belgian Bartending Education Association
Vr 28/9 - Marc Plumridge, UK Virgin - Atlantic's official mixologist "Flying Barman"
Za 29/9 - Lennart Deddens, Yume Brussel - Opkomende Belgische belofte

Op een geheime locatie in hartje Antwerpen kun je nog tot en met 29 september de sfeer van het gouden cocktailtijdperk opsnuiven in een exclusieve bar, waar het kruim van de nationale en internationale barscene je op je wenken bedient. Naast exclusieve cocktails kan je er ook de Bacardi MMXXII Vintage blend proeven, een limited edition waarvan wereldwijd slechts duizend exemplaren geproduceerd werden.Geheime bar Bacardi beleefde zijn glorieperiode tijdens de Amerikaanse drooglegging, toen in de hele VS de productie, de verkoop en het transport van alcohol verboden was. De Volstead Act, die alcohol verbood, trad in 1920 in werking en werd pas in 1933 opgeheven. In die tijd schoten de zogenaamde speakeasy's als paddestoelen uit de grond. Het waren geheime, donkere bars, verborgen in achterliggende vertrekken, waar je stiekem alcohol kon drinken en stille conversaties kon voeren op de tonen van jazz. Stuk voor stuk elementen die tot de verbeelding spreken. De witte rum was er zeer gegeerd, wegens zijn onzichtbare kleur en mixability : een ideale basis voor tal van cocktails. ExclusiefNaar aanleiding van de 150ste verjaardag van Bacardi heeft het rummerk met het vleermuislogo zo'n 'speakeasy bar' in Antwerpen geopend, meteen de eerste op Belgische bodem. Very exclusive, want uitnodigingen zijn op aanvraag via thebookclub.be. De uitverkorenen krijgen een sleutel toegestuurd en mogen zich daarna aan wat zoekwerk verwachten. Een tip? Casa Bacardi zit verscholen achter een hippe vintage boekenwinkel (zie foto). Maar eenmaal binnen, is het feest! (DB)