Exclusief: Dom Pérignon nodigt u uit voor kennismaking met de ‘plénitudes’

© /

Champagne laten rijpen om hem helemaal tot zijn recht te laten komen, dat gaat gepaard met een zeer precies ontwikkelingsproces, volgens de regels van de kunst, en tot in de perfectie, zeker wanneer het de prestigieuze cuvées van Dom Perignon betreft. Het champagnehuis nodigt de fijnproevers uit voor een kennismaking met de weelde van de zogenoemde ‘plénitudes’. Tekst en uitleg.

Champagneliefhebbers kunnen het beamen : de cuvées van Dom Pérignon zijn excellent. Aan de basis van de samenstelling ligt een zoektocht naar expressie, in de zuivere zin van het woord. De cuvée moet immers alle facetten van één wijnjaar ten volle tot uitdrukking brengen. Hier komt het vakmanschap en de toewijding van de keldermeester bovendrijven. Zijn inbreng en de langzame rijping ‘sur lattes’ moeten ervoor zorgen dat de Dom Pérignon een eigen karakter krijgt.

Exclusief: Dom Pérignon nodigt u uit voor kennismaking met de 'plénitudes'

Tijdens de verschillende fases van het rijpingsproces kent de wijn een aparte – lees: bijzondere – expressie, waarbij telkens een eigen degorgering hoort. Die fases, die elkeen een eigen persoonlijkheid en smaakuniversum vertonen, worden de ‘plénitudes’ genoemd.

Dat was het geval met de cuvée Dom Pérignon 2006, de eerste plénitude. De tweede plénitude, cuvée 1998 die omgedoopt werd tot Dom Pérignon P2, is het resultaat van een zestien jaar durend ontwikkelingsproces. Ook niet te versmaden: Dom Pérignon rosé 2004.

Deze drie vintage champagnes geven elk op hun manier een definitie van smaakperfectie en evolutie in de mond. Net om die weelde van de verschillende fases te ontdekken, stelt Dom Pérignon zijn Maison des Plénitudes open op 15, 16 en 17 november in Tervuren.

De exclusieve degustatie duurt één uur en kost 180 euro voor twee personen.

Inschrijvingen via www.domperignonplenitudes.be

Ter gelegenheid van dit evenement geeft Knack Weekend 6 kisten Dom Pérignon- champagne (ter waarde van 160 euro) weg. Speel mee en win.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content