Ex-sommelier maakt nu haar eigen wijn: 'Ik moet me als vrouw wel bewijzen'

14/09/18 om 17:14 - Bijgewerkt om 17:15

Bron: Knack Weekend

Lisanne van Son was zes jaar lang sommelier in het sterrenrestaurant Dôme in Berchem. Sinds twee jaar maakt ze haar eigen wijnen in de Loire.

Wijn roept emotie op. De job van sommelier bestaat deels uit psychologie: inschatten wat iemand graag wil drinken, ook al heeft hij er zelf geen woorden voor. Als het lukt om iemand een glas te schenken waar hij gelukkig van wordt en dat perfect bij het gerecht past, valt alles samen. Het is een magisch beroep als je er goed in bent. In Frankrijk zeggen ze dat ik een underground sommelier ben geweest (lacht), omdat ik los kan denken van grote namen en klassieke stijlen, en koos voor natuurlijke wijnen. Ik stopte als sommelier omdat ik nieuwsgierig was naar het vak van wijnmaker. Ik wou zelf iets creëren.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 3 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

Knack-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van Knack

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Onze partners