Europese Groenen lanceren kookboekje

© Belga

Europarlementslid Bart Staes (Groen) heeft tijdens “Groe(n)ten uit Gent” een kookboekje van de Europese Groene Partij voorgesteld als statement voor een duurzamer voedselbeleid.

“Groe(n)ten uit Gent” plaatst de strijd tegen verspilling en initiatieven rond duurzame voeding in de kijker.

Voor Staes is een duurzaam landbouw- en voedselbeleid een speerpunt voor een ’toekomstbestendig en democratisch’ Europa: “Een meer duurzame landbouw, minder gebruik van pesticiden, een groter bewustzijn over hoe belangrijk gezond voedsel is, ook voor toekomstige generaties, eerlijke prijzen voor boeren en boerinnen, meer werkgelegenheid op het platteland, dat zijn enkele redenen waarom ik mij hier al jaren voor inzet en gelukkig met mij ook veel anderen”, zegt hij.

In het kookboekje toont Staes trouwens ook zijn culinaire kunstjes met een vegetarisch gerecht op basis van aubergines, kaas en tomaat.

Dirk Holemans, eerste opvolger op de Europese lijst, zegt dat het hoog tijd is voor een andere en meer gezonde landbouw. “Wist je bijvoorbeeld dat de aardappelvelden in ons land 10 tot 15 keer per seizoen met fungiciden worden bespoten? En dit omdat er te weinig verschillende rassen worden gebruikt, zeg maar een veel te beperkte diversiteit. Meer biodiversiteit in de landbouw betekent ook een gezondere landbouw.” (Belga/MS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content