Europees lamsvlees graast voortaan ook op het internet

© iStock

In deze zomerse periode trekt het Europese lam naar een nieuwe bestemming: het internet. Het vlees is de laatste jaren namelijk flink bezig met uit zijn dal van inpopulariteit te klimmen en daaar zet een online informatiecampagne nu extra luister bij.

De website www.kokenmetlam.be maakt waarheid van de kernboodschap “lam: lekker, makkelijk, fun”, zowel op qua inhoud als qua stijl.

Begrijpen is beminnen

Voor een groot aantal consumenten blijft lamsvlees tot op vandaag een vrij miskend product. De lancering van een duidelijke en gezellige website, is dus goed nieuws voor alle keukenprinseessen en gastronomen die op zoek zijn naar lekkere recepten die anders zijn dan anders.

Op de website vind je ondermeer een hoek vol recepten die krom staat van de slaatjes en gerechten met elk stuk lamsvlees dat je kan bedenken. Extra leuk is dat je op voorhand kan instellen hoeveel tijd je hebt en van welke soort keuken je houdt. Op basis van die informatie worden enkele recepten op jouw maat geselecteerd.

Europees lamsvlees graast voortaan ook op het internet
© iStock

Bovendien presenteert de website een sectie “stukken”. Er worden in het algemeen maar liefst twaalf verschillende delen van het lam gegeten, elk met een eigen typiciteit. Het eenvoudige en praktische schema en de concrete uitleg zorgen dat je algauw te weten komt welke kookwijze het best overeenkomt met elk stuk.

Opwaardering van grond

Lamsvlees wordt geapprecieerd voor zijn smaak en eenvoud, maar het heeft nog een andere grote troef. De schapenhouderij is namelijk voornamelijk gebaseerd op teelt met gras in een niet-industriële omgeving en op gronden die moeilijk gebruikt kunnen worden voor andere menselijke activiteiten. Zo draagt ze actief bij tot de (her)opwaardering en agronomische ontwikkeling van deze gebieden. In bergachtige gebieden draagt de productie van schapenvlees zelfs op significante wijze bij tot het onderhoud van de landschappen.

Door gronden te valoriseren in benadeelde regio’s, ontstaan er vervolgens op een natuurlijke manier een hele economie, cultuur, landschappen en gastronomische tradities die ook bijdragen tot de toeristische aantrekkingskracht van deze regio’s.

(EK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content