Wie zich niet gelukkig voelt, grijpt vaak naar zoetigheden of vette snacks maar dit slechte eetgedrag werkt averechts want na afloop voel je je meestal nog beroerder. Deze gezonde etenswaren daarentegen zijn wel goed voor het humeur.

Vette vis

Vette vissoorten als makreel en haring bevatten de omega-3-vetsoorten eicosapentaeen (EPA) en docosahexaeen (DHA), die het humeurpeil verhogen. Matthew F. Muldoon, professor medicijnen en psychologie aan de University of Pittsburgh legt uit: "We hebben ontdekt dat mensen die een slecht humeur hebben, geïrriteerd zijn en piekeren over het algemeen te lage EPA- en DHA-waarden hebben."

Noten

Een recent Spaans onderzoek heeft uitgewezen dat personen die iedere dag 30 gram walnoten, hazelnoten en amandelen eten meer serotonine (het gelukshormoon) aanmaken dan diegenen die helemaal geen noten eten. Vooral walnoten zorgen voor een verhoogde serotonine-productie en zijn goed voor het brein. Eet bij voorkeur rauwe en onbewerkte noten in plaats van de gebrande en gezouten varianten.

Chocolade

Af en toe een stukje chocolade is niet alleen lekker maar ook gezond. Chocolade bevat namelijk stoffen die endorfinen vrijmaken in de hersenen. Kies voor een optimaal effect voor de puurste - en het liefst rauwe - chocolade.

Kaneel

Kaneel heeft een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel en wanneer je suikerspiegel minder schommelt, blijft je energiepeil ook stabieler.

Peulvruchten

Eet veel peulvruchten zoals bonen, linzen en kikkererwten. Deze voedingswaren bevatten veel magnesium, een mineraal dat een essentiële rol speelt in de energieproductie van het lichaam. (Elsevier/RDM)

Wie zich niet gelukkig voelt, grijpt vaak naar zoetigheden of vette snacks maar dit slechte eetgedrag werkt averechts want na afloop voel je je meestal nog beroerder. Deze gezonde etenswaren daarentegen zijn wel goed voor het humeur. Vette vis Vette vissoorten als makreel en haring bevatten de omega-3-vetsoorten eicosapentaeen (EPA) en docosahexaeen (DHA), die het humeurpeil verhogen. Matthew F. Muldoon, professor medicijnen en psychologie aan de University of Pittsburgh legt uit: "We hebben ontdekt dat mensen die een slecht humeur hebben, geïrriteerd zijn en piekeren over het algemeen te lage EPA- en DHA-waarden hebben." Noten Een recent Spaans onderzoek heeft uitgewezen dat personen die iedere dag 30 gram walnoten, hazelnoten en amandelen eten meer serotonine (het gelukshormoon) aanmaken dan diegenen die helemaal geen noten eten. Vooral walnoten zorgen voor een verhoogde serotonine-productie en zijn goed voor het brein. Eet bij voorkeur rauwe en onbewerkte noten in plaats van de gebrande en gezouten varianten. Chocolade Af en toe een stukje chocolade is niet alleen lekker maar ook gezond. Chocolade bevat namelijk stoffen die endorfinen vrijmaken in de hersenen. Kies voor een optimaal effect voor de puurste - en het liefst rauwe - chocolade. Kaneel Kaneel heeft een gunstige invloed op de bloedsuikerspiegel en wanneer je suikerspiegel minder schommelt, blijft je energiepeil ook stabieler. Peulvruchten Eet veel peulvruchten zoals bonen, linzen en kikkererwten. Deze voedingswaren bevatten veel magnesium, een mineraal dat een essentiële rol speelt in de energieproductie van het lichaam. (Elsevier/RDM)