Esther Lefrère laat omelet aanbranden

‘Het is tijd voor de hakbijl’, waarschuwde Peter Goossens. En omdat Esther Lefrère tijdens de herkansing de slechtste omelet maakte, mag ook zij vertrekken.

Esther Lefrère (35) laat zich in de keuken graag inspireren door gerechten die ze ontdekt in magazines en tijdschriften. Al zal ze niet gauw het recept blindelings volgen. Haar favoriete vakantielectuur? Een kookboek naast het zwembad.

Waarom wilde u deelnemen aan de hobbykok?

Esther Lefrère: Sinds anderhalf jaar zit ik samen met een tiental andere dames in een kookclub. Vorig seizoen volgden we het programma op televisie en we waren ervan overtuigd dat wij dat ook zouden kunnen. Bovendien wilden we wel eens kookles krijgen van Peter en Sergio. We hebben ons uiteindelijk met twee ingeschreven en ik heb het tot de laatste dertien geschopt.

Had u ervaring met het bereiden van streekgerechten?

Neen, het was wel even schrikken toen we plots paling in ’t groen en bloedworst moesten maken. Dat had ik niet verwacht toen ik me inschreef. Ik heb meegedaan om te leren werken met speciale of ongewone ingrediënten en dat was dit seizoen toch wel even anders. Ik zal die gerechten thuis ook niet snel opnieuw maken. De aflevering met de witloofbereidingen vond ik dan weer heel leuk.

Dan toch geen spijt dat u hebt meegedaan?

Zeker en vast niet. Het was een geweldige ervaring, vooral omdat de groep heel leuk was. Ook voor en na de opnames hebben we ons goed geamuseerd.

Wat hebt u zoal geleerd van de sterrenchefs?

Altijd sauzen maken! (lacht) Al is het maar een vinaigrette of een goede jus, zoals Sergio zo sappig zegt. Ik heb ook veel meer gestructureerd leren werken. En ik moet ook minder experimenteren en me meer aan de basisgerechten houden.

Ellen De Wolf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content