Kaasspecialist Fried Elsen volgde na zijn humaniora een opleiding hotelmanagement. Maar na drie maanden in de horeca, had hij het wel gezien. Met zijn vrouw opende hij een kaaswinkeltje. De winkel verhuisde tweemaal om uiteindelijk de deur te openen in de Mechelsestraat in Leuven. Daar kon de kaasfanaat zijn droom waarmaken. Onder de mooie winkel zijn drie rijpingskelders en een koude kamer waar kazen rijpen tot ze optimaal van kwaliteit zijn (affineren).

Fried Elsen wordt bijgestaan door een team vakmensen, die dagelijks de evolutie van de rijping volgen. In de winkel liggen de kazen zo uitgestald op een tafeltoog dat je goesting krijgt om zo een voor een in de kazen te bijten. Naast tweehonderd soorten kaas, verkoopt Elsen ook biobrood, vleeswaren en een beperkt aanbod aan wijnen.

Elsen Kaasambacht: Mechelsestraat 36, Leuven 3000. 016 22 13 10.

Kaasspecialist Fried Elsen volgde na zijn humaniora een opleiding hotelmanagement. Maar na drie maanden in de horeca, had hij het wel gezien. Met zijn vrouw opende hij een kaaswinkeltje. De winkel verhuisde tweemaal om uiteindelijk de deur te openen in de Mechelsestraat in Leuven. Daar kon de kaasfanaat zijn droom waarmaken. Onder de mooie winkel zijn drie rijpingskelders en een koude kamer waar kazen rijpen tot ze optimaal van kwaliteit zijn (affineren). Fried Elsen wordt bijgestaan door een team vakmensen, die dagelijks de evolutie van de rijping volgen. In de winkel liggen de kazen zo uitgestald op een tafeltoog dat je goesting krijgt om zo een voor een in de kazen te bijten. Naast tweehonderd soorten kaas, verkoopt Elsen ook biobrood, vleeswaren en een beperkt aanbod aan wijnen.