De beroemde Catalaanse chef-kok Ferran Adria heeft in Madrid aangekondigd dat hij zijn restaurant El Bulli - vaak omschreven als het beste restaurant ter wereld - in 2012 en 2013 tijdelijk zal sluiten, om zichzelf de tijd te geven om te herbronnen.

"We zullen in 2012 en 2013 geen maaltijden serveren in El Bulli. Maar El Bulli sluit niet definitief", legde hij uit op een persconferentie in het kader van de gastronomisch beurs Madrid Fusion.

"Ik heb tijd nodig om te beslissen hoe het jaar 2014 eruit zal zien. Ik weet dat het niet hetzelfde zal zijn wanneer ik terugkeer", verklaarde Adria.

De duidelijk vermoeide chef-kok maakte ook kenbaar dat hij het beu is om iedere dag 15 uur te moeten werken. "Het is alsof je aan (de Britse modeontwerper) John Galliano vraagt om in een fabriek te gaan werken".

Ferran Adria ontketende in de jaren negentig een gastronomische revolutie door zich te bedienen van de moleculaire keuken waarbij de wetenschappelijke en chemische aspecten van het kookproces worden bestudeerd en er geëxperimenteerd wordt met emulsies, gelatine en allerhande vormen.

Zijn driesterrenrestaurant "El Bulli", gelegen aan de Catalaanse kust, werd door het Britse "Restaurant" en door andere vakbladen meermaals uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld.

Belga.

De beroemde Catalaanse chef-kok Ferran Adria heeft in Madrid aangekondigd dat hij zijn restaurant El Bulli - vaak omschreven als het beste restaurant ter wereld - in 2012 en 2013 tijdelijk zal sluiten, om zichzelf de tijd te geven om te herbronnen."We zullen in 2012 en 2013 geen maaltijden serveren in El Bulli. Maar El Bulli sluit niet definitief", legde hij uit op een persconferentie in het kader van de gastronomisch beurs Madrid Fusion. "Ik heb tijd nodig om te beslissen hoe het jaar 2014 eruit zal zien. Ik weet dat het niet hetzelfde zal zijn wanneer ik terugkeer", verklaarde Adria. De duidelijk vermoeide chef-kok maakte ook kenbaar dat hij het beu is om iedere dag 15 uur te moeten werken. "Het is alsof je aan (de Britse modeontwerper) John Galliano vraagt om in een fabriek te gaan werken". Ferran Adria ontketende in de jaren negentig een gastronomische revolutie door zich te bedienen van de moleculaire keuken waarbij de wetenschappelijke en chemische aspecten van het kookproces worden bestudeerd en er geëxperimenteerd wordt met emulsies, gelatine en allerhande vormen. Zijn driesterrenrestaurant "El Bulli", gelegen aan de Catalaanse kust, werd door het Britse "Restaurant" en door andere vakbladen meermaals uitgeroepen tot beste restaurant van de wereld.Belga.