Met nog enkele feestmaaltijden voor de boeg, kan het soms moeilijk zijn om een leuke afsluiter van de maaltijd te vinden. Hier zijn alvast enkele leuke eindejaardesserts die voor inspiratie kunnen zorgen.

Omdat een dessert enkel de term waardig is als er chocolade bij de ingrediënten staat, zijn hier enkele heerlijke en originele chocoladerecepten.
Wie toch geen grote fan van chocolade is, kan steeds voor een goede klassieker zoals crème brûlée gaan.

Crème brûlée (4 personen)

Benodigdheden:

25 cl room
25 cl melk
2 vanillestokjes
12 eieren
100 g kristalsuiker
2 eetlepels bruine suiker
2 eetlepels kristalsuiker
Bereiding:
Giet de room en de melk in een kookpot. Snij de vanillestokken door en schraap met een mespunt de zaadjes uit de peulen. Voeg deze toe aan het mengsel van room en melk. Verwarm het mengsel.

Neem twee mengschalen. Breek de eieren en scheid de eigelen van het eiwit. Klop de dooiers los met de garde en voeg er de suiker aan toe. Giet het warme mengsel van melk en room al roerend bij het mengsel van eigeel en suiker.

Verwarm de oven voor en vul de schaaltjes met het eiermengsel en plaats ze op de ovenschaal. Bak de crèmes brûlées gedurende minstens 1 uur in de oven van 90°C.

Laat de schaaltjes goed afkoelen en meng de kristalsuiker en de bruine suiker in een blender of een koffiemolen. Strooi voor het opdienen een fijn laagje van de suikermix over het oppervlak van elk schaaltje en smelt de suiker.

Met nog enkele feestmaaltijden voor de boeg, kan het soms moeilijk zijn om een leuke afsluiter van de maaltijd te vinden. Hier zijn alvast enkele leuke eindejaardesserts die voor inspiratie kunnen zorgen. Omdat een dessert enkel de term waardig is als er chocolade bij de ingrediënten staat, zijn hier enkele heerlijke en originele chocoladerecepten. Wie toch geen grote fan van chocolade is, kan steeds voor een goede klassieker zoals crème brûlée gaan. Crème brûlée (4 personen) Benodigdheden: 25 cl room 25 cl melk 2 vanillestokjes 12 eieren 100 g kristalsuiker 2 eetlepels bruine suiker 2 eetlepels kristalsuiker Bereiding: Giet de room en de melk in een kookpot. Snij de vanillestokken door en schraap met een mespunt de zaadjes uit de peulen. Voeg deze toe aan het mengsel van room en melk. Verwarm het mengsel. Neem twee mengschalen. Breek de eieren en scheid de eigelen van het eiwit. Klop de dooiers los met de garde en voeg er de suiker aan toe. Giet het warme mengsel van melk en room al roerend bij het mengsel van eigeel en suiker. Verwarm de oven voor en vul de schaaltjes met het eiermengsel en plaats ze op de ovenschaal. Bak de crèmes brûlées gedurende minstens 1 uur in de oven van 90°C. Laat de schaaltjes goed afkoelen en meng de kristalsuiker en de bruine suiker in een blender of een koffiemolen. Strooi voor het opdienen een fijn laagje van de suikermix over het oppervlak van elk schaaltje en smelt de suiker.