Eerste vaatje Hollandse Nieuwe: 53.000 euro

© Productschap Vis

Het haringseizoen is officieel geopend. Het eerste vaatje Hollandse Nieuwe ging van de hand voor 53.000 euro. Met het geld worden ‘haring- en stranduitjes’ voor eenzame ouderen georganiseerd.

De traditionele veiling van het eerste vaatje Hollandse Nieuwe heeft 53.000 euro opgebracht voor het Nationaal Ouderenfonds. Visgilde, vereniging van visspeciaalzaken, heeft het vaatje gekocht. Dit meldt Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau.

De veiling vond woensdagmiddag plaats in de visafslag in Scheveningen. Hiermee is officieel het haringseizoen geopend. Met het geld worden ‘haring- en stranduitjes’ voor eenzame ouderen georganiseerd. Jonge vrijwilligers nemen ouderen mee naar het strand en eten samen een haring.

“Uit onderzoek blijkt dat jongeren nog altijd weinig haring eten in tegenstelling tot ouderen. Wij vinden het belangrijk dat de traditie van haring happen niet verloren gaat en doorgegeven wordt”, licht Leewis van het Nederlands Visbureau het gekozen goede doel toe. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert verschillende activiteiten om het sociaal isolement van eenzame ouderen te doorbreken.

De Hollandse Nieuwe is vanaf donderdag overal te koop. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content