Eerste Tiki-bar opent in Antwerpen

In Antwerpen opent op 1 maart een tijdelijke Appleton Tiki bar aan het Zuid. Hier geen Dry Martini’s of Gin Tonic’s, maar exotische cocktails op basis van rum.

In Antwerpen opent op 1 maart een tijdelijke Appleton Tiki Bar aan het Zuid, een primeur voor de stad én voor België. Hier geen Dry Martini’s of Gin Tonic’s, maar exotische cocktails op basis van rum.

Exotische, met bloemen versierde cocktails zijn terug van weggeweest. Na Londen en New York verovert de Tiki hype nu ook Antwerpen, met een eerste Tiki-bar in het hippe Zuid.

De zogenaamde Tiki-cultuur ontstond in het Hollywood van de jaren dertig, de periode waarin de Verenigde Staten werden overspoeld door rums uit de Caraïben. Dat wakkerde de creativiteit aan van cocktaillovers en mixologisten, zoals Ernest Gantt die in 1934 met de ‘Don the Beachcomber bar’ de allerleerste tiki-bar opende. De locatie kreeg een exotische ’take it easy’- look, geïnspireerd op de relaxte Polynesische cultuur. Op het menu stonden originele fruit- en rumcocktails, denk aan de fameuze Mai Tai cocktail.

Die typische bars met ongedwongen look en feel is aan een grote comeback bezig. Met de Appleton Tiki pop-up bar heeft nu ook het hippe Zuid twee maanden lang een adres om uit te proberen. Net als toen werd het interieur van de nieuwe hotspot ondergedompeldd in tropische sferen. In relaxte zithoekjes en comfortabele fauteuils kan je wegzakken met een Pearl Diver in de hand, zoals in The Great Gatsby. Of een Nuclear Daiquiri, Small Lebowski, El Presidente Especial, Blue Hawaïan en uiteraard de Mai Tai. Drijvende krachten achter de zaak zijn de Antwerpse horecaondernemer Serge Buss en mixologist Marc Mathieux. (DB)

Appleton Tiki Bar

Gillisplaats 3 – 2000 Antwerpen

Van 1 maart tot 30 april

Open van woensdag t.e.m. zaterdag van 18u tot 2u

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content