Ciccio bij Claudio Dell'Anno: Dumortierlaan 64, 8300 Knokke. Tel. 050/60.96.61.

Het kleine Italiaanse eethuis Ciccio van Claudio Dell'Anno mag zich tot het kruim van de Belgische restaurants rekenen. De Michelingids promoveerde zijn zaak met een eerste ster, een mooie beloning voor de amper 28-jarige Belg met Italiaanse roots.

Voor het grote publiek is Dell'Anno geen onbekende. De chef was een van de winnaars van het tv-programma Mijn Restaurant op VTM, in 2009 om precies te zijn. Toen al viel hij op door zijn kookprestaties, onder het toeziend oog van driesterrenchef Peter Goossens die zich meermaals lyrisch uitliet over de deelnemer. Het Kortrijkse team, zijnde Dell'Anno en zijn toenmalige vriendin Gaëlle Six, reeg de lovende kritieken van de jury aaneen en trok uiteindelijk aan het langste eind. Maar het restaurant in De Oude Dekenij (Kortrijk) was geen lang leven beschoren. Het had te kampen met uitblijvende vergunningen en werd uiteindelijk overgelaten.

In 2011 probeerde Claudio het een tweede keer met Ciccio, het kleine Italiaanse eethuis van zijn ouders waar hij zijn vader opvolgde achter het fornuis. 'Simpel tot in de perfectie' werd zijn nieuwe slagzin. Wie er over de vloer komt, eet ongecompliceerd lekker van pure, Italiaans getinte bereidingen. Het perfectionisme van de jonge chef wordt nu ook beloond met een eerste Michelinster. (DB)

Het kleine Italiaanse eethuis Ciccio van Claudio Dell'Anno mag zich tot het kruim van de Belgische restaurants rekenen. De Michelingids promoveerde zijn zaak met een eerste ster, een mooie beloning voor de amper 28-jarige Belg met Italiaanse roots. Voor het grote publiek is Dell'Anno geen onbekende. De chef was een van de winnaars van het tv-programma Mijn Restaurant op VTM, in 2009 om precies te zijn. Toen al viel hij op door zijn kookprestaties, onder het toeziend oog van driesterrenchef Peter Goossens die zich meermaals lyrisch uitliet over de deelnemer. Het Kortrijkse team, zijnde Dell'Anno en zijn toenmalige vriendin Gaëlle Six, reeg de lovende kritieken van de jury aaneen en trok uiteindelijk aan het langste eind. Maar het restaurant in De Oude Dekenij (Kortrijk) was geen lang leven beschoren. Het had te kampen met uitblijvende vergunningen en werd uiteindelijk overgelaten.In 2011 probeerde Claudio het een tweede keer met Ciccio, het kleine Italiaanse eethuis van zijn ouders waar hij zijn vader opvolgde achter het fornuis. 'Simpel tot in de perfectie' werd zijn nieuwe slagzin. Wie er over de vloer komt, eet ongecompliceerd lekker van pure, Italiaans getinte bereidingen. Het perfectionisme van de jonge chef wordt nu ook beloond met een eerste Michelinster. (DB)