Na twee jaar voorbereiding opent EXKi, de Belgische keten voor kwalitatieve snelrestaurants voor verse en natuurlijke producten, in het voorjaar van 2014 zijn eerste restaurant op Amerikaanse bodem, in het 'Flatiron District' van Manhattan.

'Flatiron District is dé uitgelezen plaats om een EXKi op te starten', meldt het persbericht dat de keten uitstuurde. In deze trendy wijk van de miljoenenstad, ook wel 'Silicon Alley' genoemd, bulkt het van de start-ups, 'met in hun kielzog een dynamisch, jong cliënteel dat belang hecht aan het respect voor de natuur, de eigen gezondheid en snelle service'. Precies waar EXKi voor staat.

'De wijkbewoners consumeren nu al veel producten die afkomstig zijn van de plaatselijke landbouw, omdat deze wijk in de nabijheid ligt van Union Square met zijn biomarkt die op dit publiek een heel sterke aantrekkingskracht uitoefent', klinkt het nog.

EXKi NY zal de hele dag verse en natuurlijke gerechten aan de man brengen. Groenten staan er centraal op het menu. De seizoensgebonden producten zijn van eigen bodem en de 'EXKiese' recepten worden ietwat aangepast aan de plaatselijke smaken en verwachtingen.

Eind 2014 en begin 2015 volgen andere restaurants in de 'Big Apple'. De groep gaat ook verder uitbreiden in Europa, met vestigingen in Parijs en Den Haag. De restaurantketen werd in 2001 opgericht en telt nu 70 restaurants in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Italië.(DB)

Na twee jaar voorbereiding opent EXKi, de Belgische keten voor kwalitatieve snelrestaurants voor verse en natuurlijke producten, in het voorjaar van 2014 zijn eerste restaurant op Amerikaanse bodem, in het 'Flatiron District' van Manhattan. 'Flatiron District is dé uitgelezen plaats om een EXKi op te starten', meldt het persbericht dat de keten uitstuurde. In deze trendy wijk van de miljoenenstad, ook wel 'Silicon Alley' genoemd, bulkt het van de start-ups, 'met in hun kielzog een dynamisch, jong cliënteel dat belang hecht aan het respect voor de natuur, de eigen gezondheid en snelle service'. Precies waar EXKi voor staat. 'De wijkbewoners consumeren nu al veel producten die afkomstig zijn van de plaatselijke landbouw, omdat deze wijk in de nabijheid ligt van Union Square met zijn biomarkt die op dit publiek een heel sterke aantrekkingskracht uitoefent', klinkt het nog.EXKi NY zal de hele dag verse en natuurlijke gerechten aan de man brengen. Groenten staan er centraal op het menu. De seizoensgebonden producten zijn van eigen bodem en de 'EXKiese' recepten worden ietwat aangepast aan de plaatselijke smaken en verwachtingen.Eind 2014 en begin 2015 volgen andere restaurants in de 'Big Apple'. De groep gaat ook verder uitbreiden in Europa, met vestigingen in Parijs en Den Haag. De restaurantketen werd in 2001 opgericht en telt nu 70 restaurants in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Italië.(DB)