De organisatoren van het culinair zomerfestival Antwerpen Proeft gaan een soortgelijk evenement organiseren in Hasselt. De allereerste editie van Limburg Proeft, vindt plaats van vrijdag 7 tot zondag 9 juni 2013. Locatie wordt het Kolonel Dusartplein dat voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot een groot culinair dorp. Drie dagen lang bieden een 20-tal sterrenchefs, gastronomische restaurants, hippe bistro's en artisanale producenten uit heel Limburg specialiteiten uit diverse keukens aan.

Ambassadrice van de nieuwe Limburgse culinaire hoogmis is Annemie Ramaekers, societygezicht van Het Belang van Limburg en Tjing Tjing op de regionale televisiezender TVL. Chef-kok van La Botte en Njam!-kok Peppe Giacomazza flankeert haar als ambassadeur.

De vorige editie van Antwerpen Proeft was met 100.000 bezoekers een groot succes. (DB)

De organisatoren van het culinair zomerfestival Antwerpen Proeft gaan een soortgelijk evenement organiseren in Hasselt. De allereerste editie van Limburg Proeft, vindt plaats van vrijdag 7 tot zondag 9 juni 2013. Locatie wordt het Kolonel Dusartplein dat voor de gelegenheid wordt omgebouwd tot een groot culinair dorp. Drie dagen lang bieden een 20-tal sterrenchefs, gastronomische restaurants, hippe bistro's en artisanale producenten uit heel Limburg specialiteiten uit diverse keukens aan. Ambassadrice van de nieuwe Limburgse culinaire hoogmis is Annemie Ramaekers, societygezicht van Het Belang van Limburg en Tjing Tjing op de regionale televisiezender TVL. Chef-kok van La Botte en Njam!-kok Peppe Giacomazza flankeert haar als ambassadeur.De vorige editie van Antwerpen Proeft was met 100.000 bezoekers een groot succes. (DB)