Eerste editie ‘De vrouwelijke chefs van de Michelin gids’ gelanceerd

© De vrouwelijke chefs van de Michelin gids

Veuve Clicquot en de Michelingids presenteerden gisteren de eerste editie van de gids “De vrouwelijke chefs van de Michelin gids”.

Champagnehuis Veuve Clicquot en Michelin hebben een gids uitgebracht waarin 74 restaurants uit België en Luxemburg worden voorgesteld. Behalve vakmanschap en kwaliteit hebben die ook met elkaar gemeen dat er een vrouwelijke chef aan het roer staat. Van kleine restaurantjes tot uitzonderlijke etablissementen: in de opgenomen selectie kan elke gast genieten van topgerechten die werden samengesteld door een vrouwelijke chef, los van de stijl van de keuken.

Een greep uit de namen

Dit zijn enkele namen die de gids bevat: Karen Keygnaert, die met het grootste gemak de klassieke en moderne keuken samenbrengt in restaurant A’Qi; Arabelle Meirlaen, die keer op keer tovert met de groenten uit haar moestuin in Marchin; Lydia Glacé, die met haar heerlijke sauzen restaurant Les Gourmands in Blaregnies op de kaart heeft gezet; en Léa Linster, de Luxemburgse chef die bekendheid verwierf als de eerste vrouw bekroond met een Bocuse d’Or in 1989. (EK)

De Michelin gids wordt verkocht bij het merendeel van de vermelde restaurants. Vanaf mei is de gids ter gelegenheid van Moederdag ook verkrijgbaar bij diverse supermarkten (Carrefour, Cora, Makro, SBH, Fnac, Club) en de betere boekhandel. Prijs: € 8,95.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content