Eerste culinaire ‘Gids voor Chocolade en Patisserie 2016’ bundelt 85 topadressen

Ook Marcolini is (uiteraard) opgenomen in de gids. © gf

In samenwerking met Callebaut lanceert Gault&Millau voor het eerst een gids die volledig in het teken staat van chocolade en patisserie. Chocolatier Jitsk in Antwerpen en patisserie Fabrice Collignon in Brussel zijn de ‘ontdekkingen van het jaar’.

België maakt deel uit van de wereldwijde culinaire elite, maar onze chocolade geldt zowat overal als een referentie. Onze chocolatiers en banketbakkers danken hun internationale reputatie aan de ongebreidelde creativiteit waarmee zij de producten op de kaart zetten.

Om een zicht te krijgen op de betere chocolaterieën en patisserieën in ons land, werkte Gault&Millau in samenwerking met Callebaut een culinaire gids uit, de eerste in zijn soort.

De selectie werd met de grootste zorg gedaan, op basis van de visuele en smaakeigenschappen van elk geproefd item. 150 adressen werden getest, waarvan er 85 zijn geselecteerd. Ongeveer de helft zijn chocolatiers, de andere helft patissiers.

‘Wij hebben deze werkelijk unieke gids uitgewerkt om de vele ambachtslieden die actief zijn in de sector onder de aandacht te brengen’, zegt hoofdredacteur Philippe Limbourg.

In tegenstelling tot de restaurants in de klassieke gids krijgen de chocolatiers en patissiers geen quotering; zij worden vermeld per gemeente en vervolgens in alfabetische volgorde.

Ontdekkingen van het jaar

De etablissementen uit beide categorieën die de grootste indruk gemaakt hebben op de proevers, krijgen de onderscheiding ‘ontdekking van het jaar’. Onder de chocolatiers gaat Jitsk in Antwerpen met de titel lopen. Bij de patissiers gaat deze eer naar Fabrice Collignon in Brussel.

In vergelijking met de eerste uitgave die deel uitmaakte van de Belux-gids 2013 zijn er in deze nieuwe versie meer dan 30 nieuwe adressen opgenomen. (DB)

De gids voor Chocolade en Patisserie 2016 telt 108 pagina’s en kost 9,95 euro in de winkel of via shop.gaultmillau.be (gratis verzending).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content