Een apart verstoog met enkel vegetarische bereidingen en producten, dat hadden we in onze contreien nog niet gezien. Met deze alternatieven voor traditionele vleesbereidingen speelt Slagerij Gaspar in Knokke in op dalende vleesconsumptie van de Vlaming. De zaak is volgens EVA, de organisatie achter Donderdag Veggiedag, ook de eerste slagerij die een groot deel van de winkel reserveert voor vegetarische producten.

Het was dochter Julie, zelf een veganiste, die na haar studies in de Verenigde Staten met het idee op de proppen kwam en haar ouders kon overtuigen om hun aanbod uit te breiden met vegetarisch, veganistische en biologische producten. In de vernieuwde slagerij vind je in de aparte verstoog onder andere chili con seitan, veggie préparé, maar ook quiches, broodbeleg, paella en vegan dessertjes.

Bij Gaspar plukken ze nu al de vruchten van deze vooruitstrevende aanpak: 'We zijn nog maar enkele weken opnieuw open, maar zien nu al nieuwe klanten opduiken die speciaal voor de veggie producten komen. Maar ook onze trouwe klanten zijn blij met deze innovatie. De meeste mensen willen graag gezonder eten en af en toe een vleesloze dag inlassen.'

EVA, de organisatie achter Donderdag Veggiedag, is blij met het initiatief. 'Uit recent onderzoek blijkt dat 1 op 2 Vlamingen graag minder vlees wil eten. Door deze producten als slager aan te bieden, kom je tegemoet aan die vraag', aldus EVA. 'Bovendien zijn er steeds meer gezinnen waar bijvoorbeeld een van de kinderen vegetarisch eet. Voor hen is het gemakkelijk om hun aankopen in één winkel te kunnen doen.' (DB)

Een apart verstoog met enkel vegetarische bereidingen en producten, dat hadden we in onze contreien nog niet gezien. Met deze alternatieven voor traditionele vleesbereidingen speelt Slagerij Gaspar in Knokke in op dalende vleesconsumptie van de Vlaming. De zaak is volgens EVA, de organisatie achter Donderdag Veggiedag, ook de eerste slagerij die een groot deel van de winkel reserveert voor vegetarische producten. Het was dochter Julie, zelf een veganiste, die na haar studies in de Verenigde Staten met het idee op de proppen kwam en haar ouders kon overtuigen om hun aanbod uit te breiden met vegetarisch, veganistische en biologische producten. In de vernieuwde slagerij vind je in de aparte verstoog onder andere chili con seitan, veggie préparé, maar ook quiches, broodbeleg, paella en vegan dessertjes. Bij Gaspar plukken ze nu al de vruchten van deze vooruitstrevende aanpak: 'We zijn nog maar enkele weken opnieuw open, maar zien nu al nieuwe klanten opduiken die speciaal voor de veggie producten komen. Maar ook onze trouwe klanten zijn blij met deze innovatie. De meeste mensen willen graag gezonder eten en af en toe een vleesloze dag inlassen.'EVA, de organisatie achter Donderdag Veggiedag, is blij met het initiatief. 'Uit recent onderzoek blijkt dat 1 op 2 Vlamingen graag minder vlees wil eten. Door deze producten als slager aan te bieden, kom je tegemoet aan die vraag', aldus EVA. 'Bovendien zijn er steeds meer gezinnen waar bijvoorbeeld een van de kinderen vegetarisch eet. Voor hen is het gemakkelijk om hun aankopen in één winkel te kunnen doen.' (DB)