Eerste Belgische insectenrestaurant opent de deuren in Gent

‘Meneer, er zit een vlieg in mijn soep.’ Bij het gloednieuwe eetplekje ‘Bugs & Lunch’ zal dat alleszins het geval zijn, want je kan er naar hartenlust insectengerechten proeven.

‘Meneer, er zit een vlieg in mijn soep.’ Bij het gloednieuwe eetplekje ‘Bugs & Lunch’ zal dat alleszins het geval zijn, want je kan er naar hartenlust insectengerechten proeven.

Bedenkers van het originele culinaire adresje in Gent zijn David Creƫlle en Liesbet Minne. Zij willen met hun insectenbereidingen dat het eten van insecten iets gewoons kan worden en niet louter omdat het gezond en ecologisch is. Creƫlle ontwikkelde zelfs de krekelkroket en overtuigde enkele bekende frituristen (Bosrand in Brugge & De Frietketel in Gent) om het bij hen op de kaart te zetten.

Insecten hebben een kleine ecologische voetafdruk die in het niets verdwijnt bij een gemiddelde koe. Ze zijn ook erg voedzaam want ze bevatten heel wat aminozuren, vetzuren, ijzer, vitaminen, fosfor en vezels.

Wie zijn voeten onder tafel wil schuiven bij Bugs & Lunch van dinsdag- tot en met zaterdagnamiddag voor een volwaardige lunch met insecten, voor wie dat graag wilt. Op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond kan je er dan terecht voor uitgebreide insectengerechten en -menu’s. (AB)Burgstraat 19 – Gent / Alle info vind je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content