De koningin der groenten maakt nu ook kennis met het razendpopulaire drankje. De twee jonge ondernemers Christophe Demeyer en Tim Veys van de firma Spirits by Design lanceren op 1 april een gin op basis van de Vlaamse asperge. De Meyer's Gin of M2 is een gewaagde premium gin met de fijne smaak van het witte goud in de neus en in de mond, zo belooft het duo.

Om tot het brouwsel te komen werd zowat 30 kilo van de ranke delicatesse per 100 liter verwerkt. Bovenop de traditionele botanicals wordt de gin ook gekenmerkt door twee experimentele kruiden om de karakteristieke touch van de asperge zoveel mogelijk te accentueren: lievevrouwbedstro en een ander ingrediënt dat het duo liever geheim houdt.

Meyer's Gin is naar verluidt rebels van karakter en wordt bij voorkeur genuttigd met Schweppes Tonic Pink Pepper - tonic met roze peperbolletjes - en wat peterseliestengels in het glas als bijkomende spielerei, een knipoog naar de 'asperges à la flamande'.

Met hun firma Spirits by Design geeft het duo alle creatievelingen de mogelijkheid om hun eigen gin op maat uit te brengen. Zo werd onlangs ook Bruut Gin gelanceerd, naar het gelijknamige Brugse restaurant van Bruno en Bas Timperman. 'Een gin met de hele geschiedenis van Brugge in de fles', aldus Tim. Vorig jaar werd al de M1 in de rekken gelegd, een gin op basis van kiwibes die het intussen ook goed doet in Engeland en de VS. De volgende creatie is een gin op basis van kreeft, waarvoor het duo samenwerkt met een West-Vlaamse sterrenrestaurant. Wordt vervolgd. (DB)

Meyer's Gin M2, 42,95 euro, vanaf 1 april verkrijgbaar in de betere drankzaken

De koningin der groenten maakt nu ook kennis met het razendpopulaire drankje. De twee jonge ondernemers Christophe Demeyer en Tim Veys van de firma Spirits by Design lanceren op 1 april een gin op basis van de Vlaamse asperge. De Meyer's Gin of M2 is een gewaagde premium gin met de fijne smaak van het witte goud in de neus en in de mond, zo belooft het duo. Om tot het brouwsel te komen werd zowat 30 kilo van de ranke delicatesse per 100 liter verwerkt. Bovenop de traditionele botanicals wordt de gin ook gekenmerkt door twee experimentele kruiden om de karakteristieke touch van de asperge zoveel mogelijk te accentueren: lievevrouwbedstro en een ander ingrediënt dat het duo liever geheim houdt.Meyer's Gin is naar verluidt rebels van karakter en wordt bij voorkeur genuttigd met Schweppes Tonic Pink Pepper - tonic met roze peperbolletjes - en wat peterseliestengels in het glas als bijkomende spielerei, een knipoog naar de 'asperges à la flamande'.Met hun firma Spirits by Design geeft het duo alle creatievelingen de mogelijkheid om hun eigen gin op maat uit te brengen. Zo werd onlangs ook Bruut Gin gelanceerd, naar het gelijknamige Brugse restaurant van Bruno en Bas Timperman. 'Een gin met de hele geschiedenis van Brugge in de fles', aldus Tim. Vorig jaar werd al de M1 in de rekken gelegd, een gin op basis van kiwibes die het intussen ook goed doet in Engeland en de VS. De volgende creatie is een gin op basis van kreeft, waarvoor het duo samenwerkt met een West-Vlaamse sterrenrestaurant. Wordt vervolgd. (DB)Meyer's Gin M2, 42,95 euro, vanaf 1 april verkrijgbaar in de betere drankzaken