Eerste Belgische cocktailschool geopend

© Thinkstock

De vzw zal professionele opleidingen aanbieden voor bartenders.

Alain Vervoort en Ben Belmans richten samen met Gerard Meylaers en Baudouin Havaux de ‘Belgian Bartender Education’ op, een vzw die professionele opleidingen aanbiedt voor bartenders. Dat meldt De Standaard.

De ‘Belgian Bartender Education’ wil uiteindelijk evolueren naar een Belgische versie van het gerenommeerde ‘Wine and Spirit Education Trust’-diploma (WSET). Dat is een prestigieus certificaat die mixoloog Ben Belmans in 2007 als eerste Belg in ontvangst mocht nemen.

Ook de andere initiatiefnemers zijn thuis in de drankensector. Zo is Alain Vervoort de zoon van de vroegere Meesterbrouwer van brouwerij Belle-Vue en is hij ook de man achter ‘Bar Connector’, een bedrijf in Waterloo dat enkele gerenommeerde spirit referenties importeert. Baudouin Havaux is het brein achter ‘Megavino’, het grootste wijnsalon van de Benelux en Gerard Meylaers is de Belgische top koffie expert.

De Belgian Bartender Education wil een breed gamma van opleidingen aanbieden. Die gaan van basiscursussen ‘spirits en cocktails’ voor de barman achter de toog van uw stamkroeg, over in depth masterclasses voor meer gepassioneerde bartenders en sommeliers van de betere brasseries en sterrenrestaurants. Het inviteren van internationale grootheden uit de bar- en distilleriewereld sluit de rij. (RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content