Een vleugje Kroatië in Antwerpen: Zagreb heropent de deuren op ’t Eilandje

Dertig jaar geleden stonden de ouders van Vincent Banic aan de wieg van het Kroatische restaurant Zagreb. Zoonlief houdt de traditie in ere en staat vandaag aan het roer van het heropende restaurant.

Een vleugje Kroatië in Antwerpen: Zagreb heropent de deuren op 't Eilandje

Zijn passie voor eten kreeg Vincent Banic mee van zijn vader, die vandaag nog steeds meewerkt in het restaurant. ‘Ik hielp mijn vader in de keuken. Aan hem en aan mijn oma in Kroatië dank ik mijn liefde voor de mediterrane keuken. Nog steeds gaan we elke vakantie naar de familie in Kroatië om samen te zijn en te genieten van de maaltijden die oma met veel liefde bereidt’, klinkt het bij Banic.

Deze liefde voor de mediterrane keuken wil hij nu delen met zijn gasten. Op de menukaart prijken de favoriete vis- en vleesgerechten van Banic. Aan elk gerecht is een herinnering gekoppeld. Ook het interieur van de zaak is de perfecte weerspiegeling van de typische Kroatische gastvrijheid. Vincent Banic nam de vroegere inrichting onder handen: het resultaat is een mix van authenticiteit, traditie en een hedendaagse feel. Aan de muur hangen sfeervolle, oude familiefoto’s van de familie Banic in Kroatië.

Restaurant Zagreb

Londenstraat 6

2000 Antwerpen

03/233 44 22 – www.restaurantzagreb.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content