Een ongewone combinatie van bier en chocolade

Speciaal voor Pasen krijgt de fles van het Brasser-bier een speciaal jasje. Zo heeft ‘Valentino Chocolatier’ een jasje van chocolade ontworpen voor deze bierfles. Deze creatie brengt twee smaken samen: bier en chocolade. De ideale combinatie volgens u?

Speciaal voor Pasen krijgt de fles van het Brasser-bier een speciaal jasje. Zo heeft ‘Valentino Chocolatier’ een jasje van chocolade ontworpen voor deze bierfles. Deze creatie brengt twee smaken samen: bier en chocolade. De ideale combinatie volgens u?

Het Brasser-bier is het geesteskind van Valentino Chocolatier, een bedrijfje dat experimenteert met de combinatie van bier en chocolade. Het Brasser-bier is roodbruin bier met 6,5 procent alcohol dat, althans volgens de makers ervan, goed samengaat met chocolade.

Speciaal voor Pasen heeft het label nu de fles van hun eigen bier voorzien van een groot ei uit donkere chocolade. De techniek van het samenbrengen van deze ingrediënten noemt men ‘food pairing’. Met dit procedé wordt gezocht naar uitgelezen smaakcombinaties, waarbij alle ingrediënten optimaal tot hun recht komen. Ook eten én drinken worden tot een smaakgeheel met elkaar in contact gebracht. De pairing van het Brasser-bier in combinatie met de Valentino-chocolade werkt als volgt:

– Schenk het bier in

– Laat de donkere chocolade smelten in je mond

– Spel de chocolade door met een stevige slok Brasser-bier

“Met deze lancering willen we de bourgondische Belg uitnodigen om te experimenteren met smaken. Door te zoeken naar perfecte smaacombinaties tussen bier en chocolade, zetten we de deur open naar ongekende nieuwe mogelijkheden, waarbij talrijke chocolade- en biercombinaties mogelijk worden,” aldus Willy Roelandts, zaakvoerder en oprichter van Valentino Chocolatier.

Deze limited edition is te koop in de Valentino-winkel in Schepdaal. Voor een grote fles van 75 cl betaal je 19,75 euro. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content