Een nieuw decennium voor Senseo

© SENSEO

Voor de tiende verjaardag van Senseo pakken Philips en Douwe Egberts uit met een nieuwe look, nieuwe smaken en een nieuwe reeks toestellen.

In 2002 brachten Douwe Egberts en Philips in een geslaagd huwelijk de Senseo toestellen en koffiepads op de markt. Voor het nieuwe decennium van Senseo pakken ze uit met een nieuwe look, nieuwe smaken en een reeks nieuwe toestellen.

De vertrouwde smaken zoals Regular, Strong, Decaffeinated, Café Latte en Cappuccino krijgen allemaal een nieuwe matte verpakking. Die vintage look moet de 250 jaar lange koffietraditie van Douwe Egberts benadrukken.

Het design, de naam en de kleur van de verpakking helpen de favoriete koffie terug te vinden in de supermarkt. De zachte verwenkoffies met melk kregen een beige verpakking. Het espressotype Lungo en de originekoffies Kenya en Brazil een intense zwarte.

Het assortiment

Bij het ingaan van een nieuw decennium worden er ook enkele aanpassingen gemaakt in het Senseo assortiment. De Lungo espresseo wordt vervangen door een hele Lungo-collectie, een gamma met drie espressovariëteiten die verschillen in intensiteit: de Lungo Intenso, de Lungo Forte en de Lungo Delicato.

De Senseo Good Evening en Senseo Good Morning koffiepads verdwijnen dan weer uit het assortiment. Zij die de Good Evening pads met spijt in het hart zien verdwijnen, worden aangeraden de nieuwe Lungo Delicato te proberen. Een mélange met een hoge dosering fijngemalen, licht gebrande koffie met een frisse en milde smaak.

Wie verknocht is aan de Senseo Good Morning pads zou op basis van het smaakprofiel dan weer de nieuwe Lungo Forte een kans moeten geven. Een koffie met een hoge dosering van fijngemalen, zeer donker gebrande koffiebonen met een sterke, uitgesproken smaak.

De Senseo Twist

De koffietraditie is dan misschien eeuwenoud, de toestellen van de nieuwe reeks zijn trendy eigentijds. De Senseo Twist beschikt over een intuïtief touchpaneel, volledig afneembaar lekbakje, instant startsysteem en automatische uitschakeling na 15 seconden. De Senseo Twist is in vier kleurencombinaties beschikbaar.

Naast het basismodel is er ook een meer high-tech model van de Senseo Twist met een geïntegreerde Brita Maxtra waterfilter, een extra groot waterreservoir (1.6 liter), een metal afwerking en een ingebouwd geheugen waarmee de dagelijks gewenste hoeveelheid koffie geprogrammeerd kan worden (tot 145 milliliter). Voor eld wat wils dus. (LG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content