Een hapje en een drankje: deze drie cultuurhuizen stillen niet alleen je culturele honger

Een staande ovatie voor het dessert! Deze drie cultuurhuizen openden pas hun nieuwe bars en restaurants.

Barbrut en Barlokal

Felle kleuren en strakke stoelen versus rood fluweel en Parijse bistrotafels: de twee nieuwe bars van de Arenbergschouwburg verzoenen de grandeur van weleer met een nieuwe, frisse wind. ‘Ik wilde de eclectische ziel van Arenberg tonen’, vertelt vormgever Pieter Boels. ‘De kleurrijke geometrie gaat in dialoog met de klassieke elementen van de zaal.’ Het cultuurhuis wil de gezellige plek voor een hapje en een drankje na verloop van tijd ook overdag openen voor coworkers en studenten.

Arenbergschouwburg, Antwerpen

Barbrut en Barlokal
Barbrut en Barlokal© BART KIGGEN

Amor

Zestien jaar na de heropening van De Roma kreeg de Antwerpse schouwburg in mei een ‘culinair zusje’. In Amor kunnen zowel concertgangers als gewone passanten de voeten onder tafel schuiven voor een snelle hap of om uitgebreid te tafelen. ‘Een nieuwe impuls voor de buurt’, noemt algemeen coördinator Danielle Dierckx het pand naast De Roma. De kleine kaart met wisselende suggesties vertrekt vanuit een duurzame keuken die vooral werkt met lokale producten.

De Roma, Antwerpen

Amor
Amor© THOMAS GEUENS

Tinèlle en Barbib

Begin september werd Het Predikheren na veertig jaar leegstand officieel geopend als de nieuwe stadsbibliotheek van Mechelen. In het voormalige klooster werden bovendien twee nieuwe horecazaken geopend door chef Ken Verschueren en zijn (gast)vrouw Jenny Callens. Behoefte aan koffie tussen het boeken kiezen? Of zin in een gastronomische maaltijd? In Barbib en restaurant Tinèlle worden boekenwurmen op hun culinaire wenken bediend.

Het Predikheren, Mechelen

Tinèlle en Barbib
Tinèlle en Barbib© PIETER DHOOP

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content