Het Australische accessoirelabel UGG schakelde culiblogster Marta, ofte Princess Misia, in om een aantal eetbare geschenkjes te verzinnen om de presentatie van hun nieuwe 'fluffy' wintercollectie net dat tikkeltje gezelliger te maken. Wij verzamelden de originele recepten en hopen hiermee te kunnen scoren met Kerstmis.

Wat de verpakking van de geschenkjes betreft, kan je gewoon je eigen zin doen. Koop enkele (goedkope) glazen potjes, vul glaasjes of recycleer magazines voor een originele verpakking. (AB)

Kruidenzout

Nodig voor 1 pot of 4 kleine potjes:

4 eetlepels grof zeezout

1 theelepel knoflookpoeder

1 theelepel peterselie, gedroogd

1 theelepel tijm, gedroogd

1 theelepel oregano, gedroogd

Zo gemaakt:

Meng het zout met het knoflookpoeder en de kruiden. Doe de zoutmix in een glazen pot of 4 kleine potjes.

Zout met paddenstoelen en peperkorreltjes

Nodig voor 1 pot of 4 kleine potjes:

4 eetlepels grof zeezout

2 eetlepels gedroogde paddestoelen

2 theelepels gekleurde peperkorreltjes

Zo gemaakt:

Doe de paddenstoelen in een keukenmachine en vermaal ze tot een poeder. Meng het zout met het paddenstoelenpoeder en de peperkorreltjes. Doe de zoutmix in een glazen pot of 4 kleine potjes.

Chili olijfolie

Nodig voor 1 fles:

250 ml olijfolie

3 gedroogde rode chilipepers

1 theelepels rode chilivlokken

Zo gemaakt:

Doe de gedroogde chilipepers en chilivlokken in een mooie glazen fles van 250ml. Schenk de fles vol met een goede olijfolie. Zet de fles in een donkere plaats gedurende 2 weken.

Olijfolie met tijm

Nodig voor 1 fles:

250 ml olijfolie

5 takjes gedroogde tijm

Zo gemaakt:

Doe voorzichtig de gedroogde tijmtakjes in een mooie glazen fles van 250ml. Schenk de fles vol met een goede olijfolie (het kruid moet helemaal onder de olie staan). Zet de fles in een donkere plaats gedurende 2 weken.

Notengranola

Versgemaakte granola, UPR
Versgemaakte granola © UPR

Nodig voor 1 pot (12 porties):

160 g noten (walnoten, pecannoten, hazelnoten, amandelen)

280 g havervlokken

100 ml ahornsiroop

Zo gemaakt:

Verwarm de oven voor op 150°C. Meng alle ingrediënten in een kom (je kunt de noten eerst grof hakken). Bekleed een bakplaat met bakpapier en verspreid het mengsel gelijkmatig over de plaat. Bak gedurende 15 minuten. Laat afkoelen en doe in een mooie glanzen pot.

Mango- en kokosthee

Nodig voor 1 zakje:

50 g losse thee (groen of zwart)

4 stukjes gedroogde mango

2 eetlepels kokosschaafsel

Zo gemaakt:

Rooster het kokosschaafsel op een droge pan tot het licht verkleurd is. Snij mango in kleine stukjes. Meng thee met mango en kokos en doe in een zakje.

Donkere chocolade met superfoods en noten

Chocolade met superfoods en noten, UPR
Chocolade met superfoods en noten © UPR

Nodig voor 1:

150 g donkere chocoladedruppels

2 eetlepels noten (hazelnoten, walnoten, pecannoten...)

1 eetlepel superfood bessen (goji bessen, witte moerbeibessen, zwarte moerbeibessen)

Zo gemaakt:

Smelt de chocolade au bain-marie. Giet de chocolade op het bakpapier en strijk ze open tot een dik en egaal vlak. Strooi de noten en bessen over de chocolade. Laat de chocolade opstijven en breek de tablet eventueel daarna in stukken. Verpak de chocolade in een transparante geschenkfolie of doe in een mooi doosje.

Het Australische accessoirelabel UGG schakelde culiblogster Marta, ofte Princess Misia, in om een aantal eetbare geschenkjes te verzinnen om de presentatie van hun nieuwe 'fluffy' wintercollectie net dat tikkeltje gezelliger te maken. Wij verzamelden de originele recepten en hopen hiermee te kunnen scoren met Kerstmis. Wat de verpakking van de geschenkjes betreft, kan je gewoon je eigen zin doen. Koop enkele (goedkope) glazen potjes, vul glaasjes of recycleer magazines voor een originele verpakking. (AB)Nodig voor 1 pot of 4 kleine potjes: 4 eetlepels grof zeezout 1 theelepel knoflookpoeder 1 theelepel peterselie, gedroogd1 theelepel tijm, gedroogd1 theelepel oregano, gedroogdZo gemaakt: Meng het zout met het knoflookpoeder en de kruiden. Doe de zoutmix in een glazen pot of 4 kleine potjes. Nodig voor 1 pot of 4 kleine potjes: 4 eetlepels grof zeezout 2 eetlepels gedroogde paddestoelen2 theelepels gekleurde peperkorreltjes Zo gemaakt: Doe de paddenstoelen in een keukenmachine en vermaal ze tot een poeder. Meng het zout met het paddenstoelenpoeder en de peperkorreltjes. Doe de zoutmix in een glazen pot of 4 kleine potjes.Nodig voor 1 fles: 250 ml olijfolie 3 gedroogde rode chilipepers 1 theelepels rode chilivlokken Zo gemaakt: Doe de gedroogde chilipepers en chilivlokken in een mooie glazen fles van 250ml. Schenk de fles vol met een goede olijfolie. Zet de fles in een donkere plaats gedurende 2 weken.Nodig voor 1 fles: 250 ml olijfolie 5 takjes gedroogde tijm Zo gemaakt: Doe voorzichtig de gedroogde tijmtakjes in een mooie glazen fles van 250ml. Schenk de fles vol met een goede olijfolie (het kruid moet helemaal onder de olie staan). Zet de fles in een donkere plaats gedurende 2 weken.Nodig voor 1 zakje: 50 g losse thee (groen of zwart) 4 stukjes gedroogde mango 2 eetlepels kokosschaafsel Zo gemaakt: Rooster het kokosschaafsel op een droge pan tot het licht verkleurd is. Snij mango in kleine stukjes. Meng thee met mango en kokos en doe in een zakje.