Boontjes en erwtjes behoren ongetwijfeld tot de categorie 'populaire groenten'. Ze zijn gebruiksvriendelijk, snel klaar en kunnen gecombineerd worden met een uitgebreide waaier aan ingrediënten. Toch worden ze vaak gebruikt als garnituur bij een hoofdgerecht.

Bijgaande recepten tonen aan dat boontjes en erwtjes ook een hoofdrol kunnen spelen, bijvoorbeeld in frisse lentesalades. Van eenvoudige groenteslaatjes met meloen en feta of kikkererwten en chorizo, tot een verfijnde salade van erwten en linzen met muntolie en sint-jakobsvruchten of een oosterse maaltijdsalade met noedels en kalkoen.

Boontjes en erwtjes behoren ongetwijfeld tot de categorie 'populaire groenten'. Ze zijn gebruiksvriendelijk, snel klaar en kunnen gecombineerd worden met een uitgebreide waaier aan ingrediënten. Toch worden ze vaak gebruikt als garnituur bij een hoofdgerecht. Bijgaande recepten tonen aan dat boontjes en erwtjes ook een hoofdrol kunnen spelen, bijvoorbeeld in frisse lentesalades. Van eenvoudige groenteslaatjes met meloen en feta of kikkererwten en chorizo, tot een verfijnde salade van erwten en linzen met muntolie en sint-jakobsvruchten of een oosterse maaltijdsalade met noedels en kalkoen.