Een blik op de uitzonderlijke keuken van de Blend-broers: 9 recepten

© Kris Vlegels

De broers Kamiel en Hendrik Buysse van Blend, beiden voormalige werknemers van Sergio Herman, presenteren moderne gerechten met een rauw, mannelijk karakter en met bijpassende hippe cocktails, geserveerd in Campbellblik, oesterschelp en veldfles.

Hendrik (30) en Kamiel (27) Buysse komen uit het gehucht Waterlandkerkje in Zeeland en bestormen vanuit een schuur op een aspergekwekerij de wereld. Dat doen zij onder andere via kortstondige pop-ups in de polders of op het strand. Bijzondere muziek, bijzondere cocktails en bijzonder eten versmelten en vormen de basis. De rest van hun activiteiten, zoals catering en consulting, komt erbij.

Hendrik startte zijn carrière op zijn achttiende in de rock-‘n-rollkeuken van Oud Sluis bij Sergio Herman, waar hij drie jaar bleef. Daarna kwam De Kromme Watergang (nabij Sluis), waar hij vier jaar als souschef werkte. Het was daar dat hij zijn passie ontwikkelde voor alles wat spontaan uit de grond, uit de zee en de lucht komt, zoals wilde kruiden, vergeten groenten en onbekende vissen.

Kamiel zocht zijn weg als mixoloog en muziekkenner in de undergroundbarscene en stond achter de cocktailbar van Pure C (Cadzand) en in The Upper Room Bar van The Jane in Antwerpen. Hij ging aan de slag bij de Antwerpse muziekclub Petrol, waar hij events zoals 10 Days Off organiseerde, en maakte vier jaar deel uit van het management van Café d’Anvers.

Met hun gezamelijke project Blend gaat het duo permanent op zoek naar nieuwe concepten en ideeën voor collabs, feesten met dj’s en home cooking.

Speciaal voor Knack Weekend creëerden ze drie uitzonderlijke hapjes en drie uitzonderlijke gerechten met bijbehorende uitzonderlijke cocktails. Stuk voor stuk met mannelijke inslag.

Adres: Blend, Spitsbroek, Nieuwe weg 2, 4529 PW Eede. +31 (0) 614 861 356 en 32 (0)4 833 930 75.

(PvD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content