eat!: vier dagen sfeer en smaak in het Brusselse Warandepark

© /

Fijnproevers kunnen van 8 tot 11 september opnieuw uitgebreid kennismaken met de Brusselse keuken tijdens het gastronomisch festival ‘eat! Brussels’. De wijnstands dompelen je onder in het edel vocht uit de Bordeaux-streek.

Brusselse gastronomie en bordeauxwijnen gaan in september hand in hand in het Warandepark. Vier dagen lang koppelt ‘eat! BRUSSELS, drink! BORDEAUX’ chefs van etablissementen als Rouge Tomate en Bozar Brasserie aan vijftig wijnbouwers uit de streek rond de Garonne, de Dordogne en de Gironde – een recept voor vier dagen smaakvol plezier in een gemoedelijke sfeer.

Naast een voorstelling van Franse familiebedrijven, hun productietechnieken en de rol van de natuurlijke omgeving, brengt de vijfde editie van het event workshops van de vermaarde École du vin de Bordeaux en kunnen ook foodies er het een en ander opsteken.

Centraal staan evenwel de proeverijen aan de pop-up-keukens en de wijnstands. Elke chef zal dagelijks een gerecht voorstellen voor 9 euro, vergezeld van aangepaste wijnen. Een pas voor dertien wijndegustaties en een workshop kost in voorverkoop 14 euro, een lunchpas voor twee gerechten 15 euro, een all-in-onepas met koffie 30 euro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content