Duvelorium: kleurrijke bar in historisch kader

De nieuwe bar Duvelorium op de Brugse Grote Markt combineert traditionele materialen met hedendaagse elementen.

Het nieuw Brugs toeristisch centrum Historium, gaat zondag 25 november open voor het grote publiek. Bezoekers kunnen er via zeven themakamers fysiek ervaren hoe de stad er door de eeuwen heen uitzag en hoe de bewoners er leefden anno 1435.

Naast het museum is het zondag ook D-day voor Duvelorium, een innoverende project van Historium en brouwerij Duvel Moortgat, ondergebracht op de eerste verdieping van het historisch pand. Het mooi ingerichte grand beer café werd onder handen genomen door het Antwerpse ontwerpsbureau Puresang.

In het interieur werden traditionele materialen gecombineerd met hedendaagse elementen. ‘Ik beoogde de gezelligheid van een oud café maar met een innovatieve touch’, zegt Will Erens van Puresang. ‘Zo refereert de bakstenen muur naar de oude brouwerijmuur en creëert de leem, een van de oudste bouwmaterialen, een gevoel van rust en warmte, zonder oubollig te zijn.’

Geïnspireerd op het Duvel Collection glasontwerp van Brusselaar Philippe Debongnie werd een grote glazen koepel geïntegreerd, die reikt van de bar tot het shopgedeelte. Het resultaat oogt bijzonder kleurrijk. Wie zijn biertje wil consumeren met een wijds zicht op de Brugse Grote Markt, kan dat op het terras.

Een nieuw collector’s item in het gamma Duvel-glazen, uiteraard met Historium-design, kon ook niet ontbreken. De must have voor de Duvel liefhebbers is te koop in de shop van het museum.

Duvelorium is vanaf 25 november elke dag geopend van 10 tot 18 uur en op donderdag van 10 tot 21 uur. (DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content